Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Νίκος Ελευθερόγλου: Διπλά… καμπανάκια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Ελευθερόγλου: Διπλά… καμπανάκια

Μπορεί στις εκλογές, να πέσαμε άπαντες με τα μούτρα στο να ερμηνεύσουμε το αποτέλεσμα  με βάση την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και τη νίκη της ΝΔ, αλλά αυτές οι κάλπες έβγαλαν και άλλες ειδήσεις.

Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Ελευθερόγλου

 Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την προσφυγή στις κάλπες στις 7 Ιουλίου, μεγιστοποίησε αυτήν την προσέγγιση και αλήθεια είναι ότι μας εμπόδισε να φωτίσουμε νέες παραμέτρους που δημιουργήθηκαν.

Πάνω όμως στις πρόβες… υπουργικών κοστουμιών, από τη μια και τη μάχη συσπείρωσης  από την άλλη,  ώστε να διασφαλισθεί η πολιτική επιβίωση κάποιων, υπήρξαν δυο ηχηρά καμπανάκια, που η χώρα θα τα βρει  μπροστά της.

Και καλό θα είναι όσοι έχουν απομείνει σε αυτόν τον τόπο   και σκέφτονται φορώντας φανέλα Εθνικής Ελλάδος και όχι οπαδική –κομματική φανέλα , να κάτσουν να βρουν τρόπους από κοινού αντιμετώπισης  όχι μόνο των αποτελεσμάτων σε ακριτικούς νομούς, αλλά κυρίως των δηλώσεων που ακολούθησαν.

Δηλώσεις που δείχνουν ότι κάποιοι είναι έτοιμοι να ανοίξουν ζητήματα στην Ελλάδα.

Από τη μια η εκπρόσωπος του πάλαι ποτέ κόμματος Σαδίκ και από την άλλη οι εκπρόσωποι του φιλοσκοπιανού κόμματος, έδειξαν τις προθέσεις τους.  Θα δείτε ότι όπως πάνε τα πράγματα δεν αποκλείεται προσεχώς και άλλη γειτονική χώρα να …κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο διεκδικώντας και αυτή κάτι.

Για αυτό καλό θα ήταν , κάποιοι να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν, αγνοώντας το πρόβλημα.

Να βγάλουν το κεφάλι από την άμμο και να δουν τι στήνεται στην καθημαγμένη από τα μνημόνια Ελλάδα.

Και αφού το πράξουν να καθίσουν από κοινού σε ένα τραπέζι και να χαράξουν μια εθνική στρατηγική στα θέματα των θρησκευτικών και όχι  μόνο μειονοτήτων, υπαρκτών και…ανύπαρκτων.

Να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν ότι τα προβλήματα δεν λύνονται πιστεύοντας ότι δεν υπάρχουν, αλλά εφαρμόζοντας πολιτικές που θα κάνουν όσους ζουν στην πατρίδα μας, να νιώθουν περήφανοι γιατί είναι Έλληνες.

Οι αποκλεισμοί, η απαξίωση και ο στρουθοκαμηλισμός μόνο κακό μας έκαναν.

Και χθες και σήμερα. Για αυτό ας χαράξουμε επιτέλους ένα σωστό αύριο για όλους όσους ζουν στην Ελλάδα. Να νιώσουν ότι με εμάς θα ζήσουν καλύτερα και αυτοί και τα παιδιά τους. Μην τους …χαρίζουμε έτσι εύκολα  αλλού.

*δημοσιογράφος, Σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ