Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Νίκος Ελευθερόγλου: Τα “ψηφαλάκια” και η νέα τρομοκρατία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Ελευθερόγλου: Τα “ψηφαλάκια” και η νέα τρομοκρατία

Δεν γνωρίζω ποια αρρωστημένα μυαλά, μπορεί να κρύβονται πίσω από το χθεσινή δολοφονική απόπειρα στην Άγιο Διονύσιο. Πραγματικά δεν μπορώ να αιτιολογήσω ποιοι και γιατί ήθελαν να σκορπίσουν τον τρόμο μέσα σε μια εκκλησία, στην καρδιά της Αθήνας.

Εαν δεν είναι προβοκάτσια, η νέα γενιά των τρομοκρατών είναι απλά εγκληματικά ηλίθια. Και ως ηλίθια είναι πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη που προηγήθηκε. Διότι από τον βλάκα μπορείς να περιμένεις οτιδήποτε. Όπως και να δολοφονεί αθώους ανθρώπους που θα πήγαιναν χθες στον Άγιο Διονύσιο να ανάψουν ένα κεράκι.

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου*

Όπως ανόητη και να μου επιτραπεί η έκφραση είναι η αντίδραση των κομμάτων που το καθένα για τους δικούς του λόγους επιχειρεί κατά καιρούς να εισπράξει…ψηφαλάκια, από τον τρόμο στον οποίο επενδύουν κάποιοι. Είτε με εντολή…άνωθεν είτε γιατί θεωρούν ότι με αυτές τις συμπεριφορές κτυπούν το σύστημα. Ήμαρτον Κύριε μέρες που είναι. Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν, καλό θα ήταν τα κόμματα να σταματήσουν το χαρτοπόλεμο, διότι η τρομοκρατία δεν λειτουργεί ποτέ ούτε υπέρ του ενός κόμματος, ούτε κατά του άλλου. Πολύ απλά λειτουργεί σε βάρος της πατρίδας και της αστικής δημοκρατίας.

Εάν θέλουν να το καταλάβουν κόμματα και ηγεσίες, θα κάνουν καλό στην Ελλάδα.

Εάν το χτύπημα ήταν προβοκατόρικο και στόχο έχει να δημιουργήσει πρόβλημα καλλιεργώντας συνθήκες αποσταθεροποίησης, δεν είναι κερδισμένη η ΝΔ. Εάν πάλι το κτύπημα δίνει την πάσα στην κυβέρνηση, ώστε να καταγγείλει και εκείνη με τη σειρά της ότι κάποιοι την υπονομεύουν, πάλι δεν κερδίζει εκείνη. Παραμονές της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα οι εικόνες που μετέδιδαν όλα τα διεθνή δίκτυα από το Κολωνάκι, πλήττουν ένα και μόνο στόχο: Την Ελλάδα! Όταν δηλώσεις. μιλούν για “καθεστώς ανασφάλειας στην Αθήνα” και κάνουν τον γύρο του κόσμου, πλήττουν ένα στόχο: Την Ελλάδα. Την οποία όλοι πρέπει να προφυλάξουμε ως ασφαλή τόπο, διαμονής τον οποίο μπορούν άπαντες να επισκέπτονται. Αντί να τσακώνονται ας χαράξουν από κοινού ένα σχέδιο ώστε να διαφυλάξουν την εικόνα της χώρας αλλά και την ασφάλεια των πολιτών.

Καλό λοιπόν θα είναι να σταματήσουν οι «κορώνες» ένθεν και κείθε. Δεν είναι όλα για να μαζεύουμε ψήφους. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους κάποτε και ας πάψουμε να ρίχνουμε νερό στο μύλο της τρομοκρατίας. Πραγματικής ή γιαλατζί.

* Δημοσιογράφος – Διευθυντής Σύνταξης εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ