Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Νίκος Ελευθερόγλου: Τρελαθήκαμε ως κοινωνία;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νίκος Ελευθερόγλου: Τρελαθήκαμε ως κοινωνία;

Αρχίζω πλέον να υποψιάζομαι ότι μας ψεκάζουν. Και αν όχι όλους σίγουρα κάποια όργανα της τάξης και του κράτους. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω και να δικαιολογήσω το άγριο κυνηγητό που έχει ξεσπάσει σε βάρος των αδυνάμων, πάνω στους οποίους η Πολιτεία και η δικαιοσύνη εξαντλούν την αυστηρότητά τους.

Γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Ελευθερόγλου

Πίστευα ότι μετά το περιστατικό με την ηλικιωμένη που πούλαγε παντοφλάκια και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, μετά τη σύλληψή της, το σύστημα θα είχε πάρει το μήνυμα. Τα νέα περιστατικά με τις ηλικιωμένες που συνελήφθησαν και διώχθησαν γιατί πωλούσαν χόρτα στις λαϊκές με ξεπερνάει και με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως τρελαθήκαμε τελικά ως κοινωνία.

Διότι δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό αυτό και εμείς να παρακολουθούμε ως τηλεθεατές ενός ριάλι τι σόου, τα όσα συμβαίνουν. Δεν μπορεί να υιοθετούμε αυτές τις πρακτικές λειτουργίας ενός κράτους, που άλλοι το λεηλάτησαν και άλλοι καλούνται να το πληρώσουν.

Θα έπρεπε σε αυτές τις συλλήψεις να ξεσηκώνεται ο κόσμος. Να περικυκλώνει τα τμήματα και τα δικαστήρια μπας και κάποιοι καταλάβουν τον παραλογισμό. Δεν μπορεί να ξεσηκωνόμαστε μόνο για τις ομάδες, τα κόμματα και άλλους και όχι για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.

Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά. Δείχνουν την διάλυση μιας κοινωνίας που περιμένει τη δικαίωσή της, από οργανώσεις που λειτουργούν εκτός κανονιστικού πλαισίου. Να αποδίδουν δικαιοσύνη μη εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας με ότι αυτό σημαίνει.

Και αυτό είναι επικίνδυνο. Το καταλαβαίνουν ή όχι ότι με αυτές τις συμπεριφορές τροφοδοτούν σκοτεινές δυνάμεις; Θα βάλουν φρένο στον παραλογισμό ή όχι; Θα πιάσουν κανένα λαμόγιο ή εγκληματία ή όχι;

Έλεος πια με το κυνήγι της μαρίδας και την ανοχή στους καρχαρίες…

*Δημοσιογράφος-ιστορικός, Διευθυντής Σύνταξης εφημερίδα “δημοκρατία”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ