Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Η τιμή του φαρμάκου, η τιμή των πολιτικών και η τιμή της Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Η τιμή του φαρμάκου, η τιμή των πολιτικών και η τιμή της Δικαιοσύνης

Η ερώτηση λοιπόν είναι πλέον μια: Η Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία; Η απάντηση είναι πως σίγουρα πρόκειται για κατάντια.

-1- Γιατί είναι προφανές πως πρόκειται για σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων αφού κάποιοι έπαιζαν με την τιμή των φαρμάκων, τα οποία σημειωτέον  πηγαίνουν σε ανθρώπους αδύναμους οικονομικά και σωματικά. Κάποιοι δηλαδή θησαύριζαν με τον πόνο των άλλων.

Γράφει ο Παναγιώτης Στάθης

-2-  Γιατί οι καταγγελίες του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Μανιαδάκη προκαλούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά για την αφετηρία της έρευνας όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα. Επιεικής έκφραση τα ερωτηματικά, αλλά ας είμαστε συγκρατημένοι καθώς προφανώς ελάχιστοι είναι “αθώοι του αίματος”.

-3- Γιατί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται θεσμικά η Δικαιοσύνη (δέχεται από τραμπουκισμούς έως κατηγορίες για στήσιμο σκευωριών) ουσιαστικά οδηγεί στην πλήρη ή έστω μερική απαξίωσή της. Και με δική της ευθύνη κάποιες φορές, είναι η αλήθεια.

-4- Κι αν η τιμή του φαρμάκου ή η ήδη χαμένη τιμή της πολιτικής είναι ζητήματα σοβαρά αλλά σε βάθος χρόνου διαχειρίσιμα (αφού τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται) η ρωγμή στην τιμή της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να επουλωθεί εύκολα. Γιατί η  δικαιοσύνη οφείλει να είναι το καταφύγιο των αδυνάτων και όχι των συστημάτων εξουσίας… 

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ