Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Τι να μας πουν τώρα οι Κύπριοι;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Τι να μας πουν τώρα οι Κύπριοι;

Ας δώσω μερικές ημερομηνίες:

  • Στις 19 Απριλίου του 2019, ο αποκαλούμενος «Ορέστης», ο μακελάρης λοχαγός της Κύπρου, που σκότωσε 7 ανθρώπους,  προσήχθη στο δικαστήριο και διατάχθηκε η 8ήμερη κράτησή του.

Γράφει ο Παναγιώτης Στάθης

  • Εντός αυτού του 8 ημέρου η Κυπριακή αστυνομία και Δικαιοσύνη απέσπασαν την ομολογία του για τα φρικτά εγκλήματά του.
  • Στις 2 Μαΐου εξαιτίας της μη διαλεύκανσης των εξαφανίσεων των γυναικών, επί τόσα χρόνια, παραιτείται ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ιωνάς Νικολάου. Ο κ. Νικολάου παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας, χωρίς ουσιαστικά να έχει καμία αρμοδιότητα για τις υποθέσεις αυτές.
  • Στις 3 Μαΐου παραιτείται και ο αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
  • Στις 24 Μαΐου, για κάποιον που ζει στην Ελλάδα και δεν παρακολουθούσε τη συνέχεια της υπόθεσης, η είδηση που δημοσιεύθηκε στα Κυπριακά ΜΜΕ, έμοιαζε ακατανόητη: «Ο 35χρονος λοχαγός, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 7 φορές ισόβια. Μια ισόβια για κάθε δολοφονία».

Για να συνοψίσω: Σε 30 ημέρες η Κυπριακή Δικαιοσύνη , ολοκλήρωσε τη δίκη του μεγαλύτερου εγκλήματος που έγινε ποτέ στη χώρα. 

  • Σε μια παράλληλη πραγματικότητα, ή καλύτερα σε έναν κόσμο με χιούμορ στις 25 Μαΐου, έλληνες δικαστές,  δικηγόροι και δικαστικοί συντάκτες θα έπρεπε να έστελναν επιστολή διαμαρτυρίας στην Κυπριακή Δημοκρατία γιατί απλώς … χαλάει την πιάτσα. Μα είναι δυνατόν να ολοκληρώνουν τέτοια έρευνα σε λίγες μέρες, όταν εμείς χρειαζόμαστε χρόνια;  

Γιατί ως γνωστόν στην Ελλάδα αν δεν περάσει καμιά δεκαετία,  δίκη δεν γίνεται. Όσο για παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας , ούτε λόγος να γίνεται…

Γι’ αυτό σας λέω, αυτά συμβαίνουν μόνο σε εικονική πραγματικότητα. Και διαχρονικά…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ