Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ποιος υποσκάπτει την έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι; 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιος υποσκάπτει την έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι; 

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται από τα διαφορά «ζητήματα» που εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την ποινική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι που προκάλεσε το θάνατο σε 99 συνανθρώπους μας.

Φοβούνται κάποιοι ότι το αποτέλεσμα της έρευνας μπορεί να έχει πολιτικό κόστος;

Μετά την πρώτη παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου -που ζητούσε ο εισαγγελέας να αναμένει και το πόρισμα της διοικητικής έρευνας από την επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μάρυ Παπασπύρου-, το «διευκρινιστικό» έγγραφο της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού μετά το πλήθος των αντιδράσεων και το δελτίο τύπου του τέως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου που έκανε λόγο για «παρερμηνεία» της αρχικής παραγγελίας, φήμες λένε ότι κάποιοι σκέφτονται να εγείρουν ένα ακόμη «θέμα». Αφορά το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που όρισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, και το οποίο έχει συμπεριληφθεί ήδη στη δικογραφία. Αυτοί οι « κάποιοι» λοιπόν υποστηρίζουν ότι το πόρισμα είναι άκυρο γιατί ο πραγματογνώμονας φέρει το βαθμό του πυραγού.

Ως εκ τούτου, λένε, δεν μπορεί να ελέγχει πράξεις ανωτέρων του…

Ξεχνούν βέβαια εκείνοι που διακινούν τέτοια σενάρια, δίνοντας επιχειρήματα σε όσους εμπλέκονται τα οποία θα τους φανούν «χρήσιμα» όταν θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, πως τέτοια δέσμευση υπάρχει μόνο στις διοικητικές έρευνες κι όχι στις ποινικές.

Αν ισχύουν όσα ακούγονται για το παρασκήνιο των παραγγελιών της κ. Ξ. Δημητρίου αλλά και για την αμφισβήτηση του πορίσματος, είναι πράγματι εξοργιστική η προσπάθεια, όπως φαίνεται, κάποιων, να «θάψουν» την δικαστική έρευνα φοβούμενοι ότι τα αποτελέσματα της μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος….

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ