Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Novartis:  Ο Γ. Αγγελής «πάει» να τα ξαναπεί εν μέσω φημών, ψιθύρων και σεναρίων “τρόμου” για τη Δικαιοσύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Novartis:  Ο Γ. Αγγελής «πάει» να τα ξαναπεί εν μέσω φημών, ψιθύρων και σεναρίων “τρόμου” για τη Δικαιοσύνη

Είναι πλέον μια χιονοστιβάδα εξελίξεων: Την ερχόμενη Παρασκευή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, που παραιτήθηκε από επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς πριν από 5 μήνες και κατήγγειλε δημόσια πως υπήρξε στόχευση δίωξης πολιτικών αντιπάλων στην υπόθεση Novartis (και καταγγέλθηκε επίσης από την Ελένη Τουλουπάκη, εισαγγελέα κατά της διαφθοράς πως προσπάθησε να μπλοκάρει την έρευνα) θα πάει να καταθέσει στον συνάδελφό του Δημ. Δασούλα, αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Δικαστηρίου.

Ο κ. Δασούλας (ο οποίος είχε ψηφίσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο υπέρ της παράτασης της θητείας της κας Τουλουπάκη για άλλα δυο χρόνια) θα έχει το δύσκολο έργο να σταθμίσει τα γεγονότα ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.

Από τη μια του κ. Αγγελή που μιλάει ξεκάθαρα (και δημόσια) για συγκεκριμένη γραμμή εξ αρχής στην υπόθεση Novartis και από την άλλη της κας Τουλουπάκη η οποία του καταλογίζει από εξωθεσμικές ενέργειες έως και προσπάθεια να μπλοκάρει την έρευνα.

Ανάμεσα σε όλα αυτά εμφιλοχωρούν ψίθυροι και φήμες:

  • Φήμη 1: Πως ο κ. Αγγελής θα κληθεί , θα καταθέσει και εν συνεχεία θα κληθεί προς αντίκρουση η κα Τουλουπάκη. Πως θα υπάρξει δίωξη σε βάρος του ποινική και πειθαρχική και θα οδεύσουμε προς τις εκλογές σε αυτό το μοτίβο: «Μα καλά προλαβαίνουν να γίνουν όλα αυτά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;», ερωτάται: «Όλα γίνονται», επιμένει ο «προβοκάτορας» των δικαστηρίων. «Μα δε θα κληθούν τα πρόσωπα που λέει ο κ. Αγγελής ότι ενημέρωνε , όπως π.χ. η εισαγγελέας ή ο υπουργός Δικαιοσύνης», ερωτάται ξανά: «Όλα γίνονται», επιμένει εκείνος.
  • Φήμη 2: Πως ο κ. Αγγελής  , θα εμφανιστεί ως ένα πρόσωπο το  οποίο επειδή έχει ξαναχτυπήσει και στο παρελθόν με αναφορά για την υπόθεση Βγενόπουλου , ρέπει προς τις… αναφορές:  Το Μάιο του 2016 έκανε λόγο για μεθοδεύσεις υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου στους κόλπους της Δικαιοσύνης εξαπολύοντας  πυρά κατά συγκεκριμένων προσώπων και κυρίως κατά της τότε Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αλλά και του επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου. Τελικώς  οι καταγγελίες  Αγγελή τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μανώλη Ρασιδάκη.Όμως εκείνες οι αναφορές είχαν λάβει διαστάσεις μεγάλες από την πλευρά της κυβέρνησης. Μάλιστα ο κ. Αγγελής προήχθη στη θέση του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου από το υπουργικό συμβούλιο της παρούσας κυβέρνησης, και όπως και ο ίδιος λέει, έχει υπάρξει «το αγαπημένο και υπάκουο παιδί της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Ξένης Δημητρίου».

Ο Ρασπούτιν

Υπάρχει βέβαια και ο «παράγοντας» Ρασπούτιν. Ήδη η σημερινή αντιπολίτευση, εχει προαγγείλει πως θα φέρει το θέμα στην επόμενη Βουλή. Ο κ. Αγγελής είναι ο δεύτερος εισαγγελέας που μιλάει για αυτόν. Η κα Ράικου (ή οι κύκλοι της καλύτερα) αναφέθηκαν πρώτοι τον Οκτώβριο του 2018. Η εισαγγελέας δεν τον κατονόμασε, αν και τον φωτογράφισε.

Ο κ. Αγγελής είπε πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου του είπε το όνομά του. Προφανώς ο κ. Δασούλας θα ρωτήσει τον κ. Αγγελή να του πει το όνομα. Και προφανώς εκείνος θα του το πει, υποδεικνύοντας ως πηγή πληροφόρησης του την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Προφανώς – επίσης- ο κ. Δασούλας θα καλέσει την εισαγγελέα κ. Δημητρίου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον κ. Αγγελή… Προφανώς….

  • Φήμη 3: Υπάρχει όμως σε όλα αυτά μια ακόμα φήμη. Την περιγράφει ο κ. Αγγελής στην αναφορά του ευκρινώς, εκεί που  μιλάει για τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν:  

«…στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»… 

Αναμένοντας το επόμενο (3ο εναντίον μου)  κτύπημα του «κ. Ρασπούτιν», επικαλούμαι προς απόδειξη της αλήθειας όλων των παραπάνω τα έγγραφα τα οποία αναγράφω στις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου. Παρακαλώ επίσης τον διενεργούντα την έρευνα κ. συνάδελφό μου να καλέσει ως μάρτυρες την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  και τον κ. Υπουργό  Δικαιοσύνης και σε περίπτωση άρνησής των όσων αναφέρω παραπάνω  παραπάνω, να μας εξετάσει κατ΄ αντιπαράσταση».       

Η “νύφη”

Ο υπαινιγμός είναι σαφής:

Ο «Ρασπούτιν» διόρισε την νύφη ενός ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού του Αρείου Πάγου σε μια θέση. Και γιατί έχει σημασία αυτό, θα ρωτήσει κάποιος.  Πέραν βέβαια της ηθικής διάστασης εφόσον δεν είχε τα προσόντα ή δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες (γιατί μπορεί και τα προσόντα να είχε και οι διαδικασίες να τηρήθηκαν);  Γιατί ο «προβοκάτορας» των δικαστηρίων  επιμένει πως όλο αυτό μπορεί να επηρεάζει την έρευνα.

Την επηρεάζει πράγματι; Άγνωστο μέχρι στιγμής…

Μπορεί δηλαδή η «νύφη» να την πληρώνει άδικα, εκτός κι αν τη νύφη την πληρώσει και πάλι η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Αυτό κι αν είναι σενάριο τρόμου…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ