Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Άγγελος Τσιγκρής: Μια νέα μορφή παράλογης βίας θα κυριαρχήσει…

Βρισκόμαστε στην αρχή της εκδήλωσης μιας νέας μορφής εγκληματικότητας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άγγελος Τσιγκρής: Μια νέα μορφή παράλογης βίας θα κυριαρχήσει… tsigris.gr

Μια νέα μορφή -πολλές φορές παράλογης- βίας, θα κυριαρχήσει το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλο τον κόσμο, φυσικά και στη χώρα μας.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της νέας κοινωνικής πραγματικότητας που επικράτησε στον πλανήτη μετά την εκδήλωση της πανδημική κρίσης, η οποία άλλαξε κάθετα και οριζόντια τους όρους της κοινωνικής συμβίωσης.

Σήμερα, βρισκόμαστε στη φάση της αποκλιμάκωσης μιας συσσωρευμένης συλλογικής έντασης και ταυτόχρονα στην αρχή της εκδήλωσης μιας νέας μορφής εγκληματικότητας.

Το φαινόμενο της βίας αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό της συγκρότησης των κοινωνιών και δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα κοινωνία χωρίς βία. Σήμερα, όμως, η κατάσταση είναι σαφώς περισσότερο βεβαρημένη.

Η αποθέωση της βίας και η διαρκώς αυξανόμενη προβολή της, η αποπροσωποποίηση των σχέσεων, η έλλειψη στενών κοινωνικών δεσμών, η κοινωνική αναλγησία, η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, ο ανταγωνισμός, η αποθέωση του ατομικού επιτεύγματος και η μοναχική πορεία χωρίς συντρόφους, στόχους, ιδανικά και ευαισθησία καθιστούν το σύγχρονο άνθρωπο περισσότερο από ποτέ ευάλωτο στην εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών.

*Του Άγγελου Τσιγκρή, Βουλευτή Αχαΐας – πρώην γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ