Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Χριστόφορος Σεβαστίδης: Οι διαφορές του Προεδρείου με τις ομάδες της μειοψηφίας

Από την αντιπαραβολή των θέσεων σε ζητήματα κομβικά για τη Δικαιοσύνη συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι οι επικείμενες εκλογές θα καθορίσουν καταλυτικά την πορεία των κοινών μας υποθέσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χριστόφορος Σεβαστίδης: Οι διαφορές του Προεδρείου με τις ομάδες της μειοψηφίας edd

Στον παρακάτω πίνακα επιχείρησα αρκετά συνοπτικά να παρουσιάσω τις διαφορές (αξιών, αντιλήψεων, στρατηγικής), που χωρίζουν τα μέλη της ομάδας μας (Χριστόφορο Σεβαστίδη, Χαράλαμπο Σεβαστίδη, Παντελή Μποροδήμο, Αικατερίνη Ντόκα, Αικατερίνη Μάτση, Μιχάλη Τσέφα, Ιωάννη Ασπρογέρακα, Έφη Κώστα) από τα λοιπά μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ. Τα μέλη της μειοψηφίας και υποψήφιοι στις επικείμενες αρχαιρεσίες δεν είναι πρόσωπα νέα.

Είναι τα πρόσωπα του παρελθόντος, επίγονοι της κ. Θάνου και του κ. Αθανασίου, στενοί συνεργάτες αποσπασμένων συμβούλων υπουργών, προέδρων ανεξάρτητων Αρχών, ευνοημένων από φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις, που έχουν δοκιμαστεί σε διάφορες θέσεις, έχουν φθαρεί και έχουν αποτύχει.

Από την αντιπαραβολή των θέσεων σε ζητήματα κομβικά για τη Δικαιοσύνη συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι οι επικείμενες εκλογές θα καθορίσουν καταλυτικά την πορεία των κοινών μας υποθέσεων τόσο σε επίπεδο θεσμικό όσο και οικονομικό, ενώ θα αποτελέσουν κρίσιμο σταυροδρόμι που θα οδηγήσει είτε στην ανεξάρτητη, αποτελεσματική και αδέσμευτη πορεία της Ένωσης, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων και της Δικαιοσύνης είτε στην οπισθοδρόμηση, την εσωστρέφεια, την ιδιοτέλεια και την εξάρτηση από προσωπικά και άλλα συμφέροντα.

*Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης είναι πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ