Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Folli Follie: Η δέσμευση περιουσίας, οι 56 μικρομέτοχοι και η απάντηση της εταιρίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Folli Follie: Η δέσμευση περιουσίας, οι 56 μικρομέτοχοι και η απάντηση της εταιρίας

Η απόφαση είναι γνωστή. Το Μονομελές Πρωτοδικείο των Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση παράτασης της δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στα οποία έχουν προσφύγει 56 μικρομέτοχοι της εταιρείας.

Οι επενδυτές που, όπως λένε, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie ζητούν να λάβουν ως αποζημίωση το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

Με την απόφαση παραμένει, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, μπλοκαρισμένη κάθε είδους μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών (ΕΕΕ) Γιάννης Κυριακόπουλος μίλησε  για δικαστική νίκη, αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι και η τελική κρίση του δικαστηρίου θα δικαιώσει τους μικρομετόχους.

Μετά τη σημερινή δίκη, οι 56 μέτοχοι πρόκειται να στείλουν εξώδικο και στο νέο διοικητικό συμβούλιο, ζητώντας την κατάθεση εταιρικής αγωγής κατά των υπευθύνων που ζημίωσαν την εταιρεία με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Όπως λέει ο κ. Κυριακόπουλος, η συγκεκριμένη αγωγή προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών και, παρότι έχουν παρέλθει έξι και πλέον μήνες από το ξέσπασμα του «σκανδάλου», δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί.

Εάν δεν λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις μέσα σε εύλογο διάστημα, τότε σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο η Ένωση θα στραφεί δικαστικά και εναντίον του νέου διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα των μελών του.

Η απάντηση της εταιρίας

Προ ημερών η εταιρία σχολίασε πως «είχε ήδη χορηγηθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας». Η Folli-Follie αναφέρει πως «συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η από 8.11.2018 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 56 επενδυτών με αίτημα την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της Εταιρείας (μεταξύ άλλων) μέχρι του ποσού 2,3 εκ. ευρώ. Επί της εν λόγω αιτήσεως είχε ήδη χορηγηθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας μέχρι το εν λόγω ποσό, κατά τα αναφερόμενα στην από 22.11.2018 ανακοίνωση της Εταιρείας μας.

Μετά το πέρας της συζήτησης, η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου διατήρησε την ισχύ της ως άνω προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση απόφασης – όπως συνήθως γίνεται – και δεν εξέδωσε απόφαση επί της προαναφερθείσας αίτησης, όπως ανακριβώς αναφέρεται από μερίδα του Τύπου. Η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση με την έκδοση της απόφασης επί της εν λόγω αίτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ