Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

FOLLI FOLLIE : Τι σημαίνει η απόφαση του δικαστηρίου για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
FOLLI FOLLIE : Τι σημαίνει η απόφαση του δικαστηρίου για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Εκτεθειμένη στους  πιστωτές είναι πλέον η περιουσία της Αικατερίνης Κουτσουλιούτσου, συζύγου του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και άλλων φυσικών προσώπων στην υπόθεση της Folli Follie μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δεν τους παράσχει προληπτική προστασία από τους πιστωτές.

Αυτή η προστασία αντίθετα δόθηκε στην μητρική εταιρία με γνώμονα προφανώς (και) την  τύχη των εργαζομένων της FOLLI- FOLLI , η οποία θα μπορούσε σε πρώτη ανάγνωση να βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο εφόσον η εταιρία βρισκόταν χωρίς δικαστική προστασία, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί κι εφόσον βρεθεί, επενδυτής. Αυτό εκτιμάται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο, στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία παρατάθηκε επί δίμηνο η προσωρινή διαταγή προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές. Όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές , πιλότος για την απόφαση του δικαστηρίου ήταν – προφανώς – και αυτή η παράμετρος, η οποία άλλωστε τέθηκε από τους εργαζόμενους που εμφανίστηκαν υπέρ της παράτασης προστασίας.

Εκποιείται το 10,5 του ATTICA με βάση την απόφαση

Ανάλογα είχε πράξει κατά το παρελθόν η Δικαιοσύνη και σε άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεων (π.χ ΔΟΛ) μέχρι να βρεθεί επενδυτής. Αυτή η ανάγνωση αφορά όμως την προστασία που απολαμβάνει η μητρική εταιρία, καθώς μη αποδοχή σχετικού αιτήματος για άλλους ξεκαθαρίζει το τοπίο ως εξής:

Εκποίηση

-Η απόφαση δίδει δυνατότητα εκποίησης του 10,5 % των πολυκαταστημάτων ATTICA που ανήκει στην εταιρία FOLLI FOLLIE συμμετοχών. Με  δεδομένο πως μήλον της έριδος είναι η μετοχική συμμετοχή της folli follie στα ATTICA , η οποία αποτιμάται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ  (πάνω από 70 εκατομμύρια αξία, είπε μέτοχος της εταιρίας) η απόφαση του δικαστηρίου ανάβει το πράσινο φως για την πώληση μέρους των μετοχών.  Συγκεκριμένα  η FOLLI FOLLIE κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE συμμετοχών 10,5%. Με δεδομένο πως η FOLLI FOLLIE συμμετοχών δεν απολαμβάνει δικαστικής προστασίας, αυτό σημαίνει πως η ρευστοποίηση είναι προ των θυρών. Άλλωστε το συνολικό ποσοστό έχει δοθεί ως ενέχυρο στις τράπεζες για τα δάνεια.

-Η απόφαση παραδίδει «βορά» την προσωπική περιουσία φυσικών προσώπων. Αυτό σημαίνει πως έρχονται προφανώς αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) σε βάρος των φυσικών προσώπων καθώς και της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ