Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κώστας Καραγκούνης: Σήμερα ο βιαστής ανηλίκου τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη

Ο βουλευτής της ΝΔ, με αφορμή την σύλληψη του 53χρονου που κατηγορείται για βιασμό του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό γράφει για την ποινική αντιμετώπιση βιαστών ανηλίκων που αυστηροποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κώστας Καραγκούνης: Σήμερα ο βιαστής ανηλίκου τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη eurokinissi

Μετά τις τελευταίες φρικιαστικές αποκαλύψεις για τους  βιασμούς ανηλίκων και την αποκρουστική εκμετάλλευση αθώων ψυχών με αποκορύφωμα την υπόθεση της δωδεκάχρονης καλό είναι να υπενθυμίσω τα εξής.

Είχα καταθέσει από τον Φλεβάρη του 2021 την πρόταση ο βιασμός ανηλίκων να επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Να τροποποιηθεί δηλαδή το άρθρο 336 του Ποινικού Κώδικα περί βιασμού και στην παράγραφο 3 όπου εισάγεται επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος (δηλαδή 2 περιπτώσεις που ο βιασμός επιφέρει βαρύτερη ποινή) να προστεθεί και η περίπτωση του βιασμού ανηλίκου.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και ψηφίσθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα από όλα τα κόμματα. Σήμερα ο βιαστής ανηλίκου τιμωρείται με ισόβια και εκτίει πραγματική ποινή τουλάχιστον 18 χρόνια. Νωρίτερα από τα 18 χρόνια δεν μπορούν να απολυθούν με οποιοδήποτε ευεργετικό υπολογισμό.

Αυτά για  την αποκατάσταση της αλήθειας κάποιων απόψεων που αναπαράγονται στο δημόσιο διάλογο. Το μήνυμα αυτό θα πρέπει να πάει παντού. Απαιτείται άμεση  διερεύνηση και πλήρης αποκάλυψη του κυκλώματος.

Καμία ανοχή σε αυτούς τους αποκρουστικούς εγκληματίες.

Κώστας Καραγκούνης, Πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής ΝΔ.

Πρόεδρος της Ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ