Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Novartis: Σήμερα η δικογραφία στη Βουλή;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Novartis: Σήμερα η δικογραφία στη Βουλή;

Στην ολοκλήρωση του βασικού τμήματος της έρευνας για την υπόθεση Novartis, φαίνεται πως έφτασε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, η οποία , σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες και φήμες δεν αποκλείεται να στείλει ακόμα και σήμερα τη δικογραφία στη Βουλή για επιμέρους πρόσωπα τα οποία εκτιμά ότι πρέπει να κληθούν ως ύποπτα διάπραξης αδικημάτων.

Όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα περιγράφουν δυο τουλάχιστον πολιτικά πρόσωπα (άλλες πηγές μιλούν για ένα) από το χώρο του υπουργείου Υγείας για τα οποία εκτιμάται πως θα ζητηθεί η άδεια της Βουλής για να κληθούν ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων. Το γεγονός αυτό σημαίνει τρία πράγματα:

  • Αφενός πως είναι χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών καθώς η κλήτευση ως υπόπτων εκτιμάται πως δεν στηρίζεται στην ξεκάθαρη ανεύρεση χρημάτων ύποπτης προέλευσης στα πρόσωπα αυτά, αλλά στηρίζεται σε μαρτυρικές καταθέσεις και εκτιμήσεις (νεότερη κατάθεση δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Documento) για αποφάσεις που «βοήθησαν» την Novartis  σχετικά με φάρμακα που βγήκαν στην αγορά.
  • Αφετέρου πως για να ζητείται η άδεια της Βουλής, τα πρόσωπα αυτά είναι εν ενεργεία βουλευτές και αφετέρου το αδίκημα για το οποίο ζητείται άδεια να κληθούν ως ύποπτοι είναι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς για το αδίκημα της δωροδοκίας υφίσταται ήδη ή σχετική άδεια.
  • Τρίτον πως είτε η έρευνα θα συνεχιστεί για άλλα πρόσωπα , είτε θα υπάρξουν σειρά αρχειοθετήσεων για πολλά από τα 10 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή μετά από λίγες ημέρες. Για τα πρόσωπα αυτά θα εκδοθούν εισαγγελικές διατάξεις που θα αιτιολογούν την αρχειοθέτηση και θα ιστορούν την έλλειψη στοιχείων για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχτούν στην εξέλιξη των πραγμάτων….

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ