Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θάλεια Χούντα: Υπάρχει κάποιος που δεν έχει μαγνητοφωνηθεί;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάλεια Χούντα: Υπάρχει κάποιος που δεν έχει μαγνητοφωνηθεί;

Της Θάλειας Χούντα*

Με τα εθνικά θέματα σε πλήρη εξέλιξη και με ημερομηνίες «σταθμό» περί πραγματοποίησης απειλών να πλησιάζουν, αντί η Χώρα να προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο και σε κάθε επίπεδο, όλοι έχουν στρέψει το βλέμμα σε όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο και δη στην παρακολούθηση των πάντων από τους πάντες.

Αίφνης, ανακαλύψαμε τις επισυνδέσεις, τα κρυφά κασετόφωνα, τις φανερές κάμερες και ό,τι άλλο κατασκοπευτικό εργαλείο υπάρχει και έχουμε δει στις αντίστοιχες ταινίες. Όλοι μαγνητοφωνούσαν όλους – χωρίς βεβαίως γνώση και συναίνεσή τους, όλοι φωτογράφιζαν ή βιντεοσκοπούσαν όλους και όλοι κάνουν χρήση όλων αυτών των παρανόμως αποκτηθέντων μέσων, με σκοπό να πλήξουν τον πολιτικό ή εν γένει αντίπαλο.

«Γλαφυρά» ξεδιπλώνεται καθημερινά εμπρός μας η πολιτική ζωή της Χώρας τα τελευταία χρόνια και εύλογα, προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά ως προς την πολιτική ποιότητα που έχουμε εν έτει 2020! Υπουργοί μιλούν με επιχειρηματίες, υπουργοί αναφέρονται σε άλλους υπουργούς και παρεμβαίνουν σε εισαγγελικούς λειτουργούς, γυναίκες υπουργών και υπουργοί με αστυνομικούς, αστυνομικοί με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις και τελειωμό δεν έχει αυτή η κατάσταση.

Υπάρχει η Δικαιοσύνη, στην οποία έχουν προσφύγει – ακούσια ή εκούσια – όλοι και για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα θα είμαστε θεατές του παραλόγου ή και παρανόμου, που θα προκύπτει από τις διαδικασίες. Δεν πρέπει δε, να εκπλαγούμε πλέον για τίποτα και για κανέναν, απ’ όσα θα αποκαλυφθούν, έχοντας σαν δεδομένο τις πρώτες δικαιολογίες που ήδη δημοσιοποιούνται από πλευράς όσων έχουν μαγνητοφωνηθεί.

Το τελικό ζήτημα όμως είναι άλλο: αυτή είναι η Δημοκρατία μας;

Τόσο εμείς ως πολίτες και ψηφοφόροι όσο και οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας αυτή την μορφή πολιτικής διαχείρισης της Χώρας οραματιστήκαμε;

Γιατί έστω και τα μισά να αποδειχθούν σαν αλήθεια, απ’ όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, τότε υπάρχει σοβαρό θεσμικό θέμα. Και είναι θεσμικό το θέμα, γιατί οι εμπλεκόμενοι κατείχαν θεσμικές θέσεις και έκαναν εν γνώσει τους θεσμικά παράνομη κατάχρηση των θέσεών τους και της εξουσίας που απέρρεε απ’ αυτές.

Δεν επιτρέπεται καμία συγκάλυψη, έστω και προσπάθεια, σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Και πολύ περισσότερο, δεν πρέπει να πλανάται το ερώτημα ή η σαφής τοποθέτηση, ότι ο διερευνών αυτά μπορεί να είναι και «εκ πλαγίου» εμπλεκόμενος. Η ρήση περί «της γυναίκας του Καίσαρα» είναι γνωστή σε όλους και είναι διαχρονική. Η εφαρμογή της στην πράξη, επίσης, πρέπει να είναι αποδεκτή απ’ όλους.

Κατά τα λοιπά … ετοιμαζόμαστε, να αντιμετωπίσουμε τις ευθείες και άμεσες Τουρκικές προκλήσεις!

Μήπως σκέφτηκε κάποιος και έχουμε μαγνητοφωνήσει και τους εχθρούς μας; Αν όχι για πρόληψη, έτσι, για αλλαγή από την εσωτερική καθημερινότητα!

*Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ