Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δικηγορικός Σύλλογος κατά Τράπεζας Πειραιώς με στοχευμένη αποχή από τις δίκες της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγορικός Σύλλογος κατά Τράπεζας Πειραιώς με στοχευμένη αποχή από τις δίκες της

Στοχευμένη αποχή από τις δίκες της Τράπεζας Πειραιώς και στην IntrumHellas αποφάσισε το ΔΣ του ΔΣΑ. Αιτία είναι η εργασιακή σχέση των δικηγόρων.

Αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

«Σε συνέχεια της από της 29.5.2019 απόφασης του ΔΣ του ΔΣΑ και κατόπιν συνάντησης της ορισθείσας Επιτροπής Συμβούλων (Ανδρ. Κουτσόλαμπρος, Φ. Κωτσής, Δ. Αναστασόπουλος, Χ. Κονδύλης, Κων. Ρίζος) υπό τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό, με τους εκπροσώπους της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την οποία δεν υπήρξε εκ μέρους της Τράπεζας δέσμευση για την αναγνώριση της αληθούς νομικής φύσης της σχέσης των αμειβομένων με ΤΠΥ συναδέλφων ως εμμίσθου εντολής, προ της απόσχισης του κλάδου Επισφαλών Απαιτήσεων της Τράπεζας και την εκχώρηση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στην εταιρεία IntrumHellas, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ  η προκήρυξη στοχευμένης αποχής όλων των δικηγόρων Αθηνών από τις  16.9.2019:

α) Από τις δίκες στις οποίες η Τράπεζα Πειραιώς ή/και η IntrumHellas είναι ενάγουσα ή αιτούσα ή προσφεύγουσα ή ανακόπτουσα, ή επισπεύδουσα,

β) Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου η Τράπεζα Πειραιώς ή/και η IntrumHellas  έχει ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν (η ίδια) ενάγουσα ή αιτούσα ή προσφεύγουσα ή ανακόπτουσα. Κατ’ εξαίρεση των παραπάνω, η αποχή δεν εκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις που η Τράπεζα Πειραιώς ή/και η IntrumHellas έχει επιτύχει υπέρ αυτής προσωρινή δικαστική προστασία ή υπάρχει υπέρ αυτής αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα (οπότε το ένδικο βοήθημα ή μέσο εκδικάζεται κανονικά). 

γ) Ειδικά στην αναγκαστική εκτέλεση αποχή από την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στον πρώτο βαθμό στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους  της Τράπεζας Πειραιώς ή/και της IntrumHellas, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν η Τράπεζα Πειραιώς ή/και η IntrumHellasέχει ασκήσει ένδικο μέσο. Η αποχή δεν εκτείνεται : ι) στην ανακοπή κατά πίνακα κατάταξης, ιι) στην ανακοπή κατά κατακυρωτικής έκθεσης , ιιι) στην ανακοπή τρίτου, οι οποίες συζητούνται κανονικά». 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ