Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δικηγόροι: Να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις δικαστικών αντιπροσώπων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις δικαστικών αντιπροσώπων

Να επιλυθεί το πρόβλημα με τη μη εμφάνιση των μελών εφορευτικών επιτροπών ενόψει των εθνικών εκλογών, ζητεί η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Ζητεί επίσης, να ξεπεραστούν τα προβλήματα καθυστερήσεων στην καταβολή της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων ενώ εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ώστε να στεφθεί με επιτυχία μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη εκλογική διαδικασία.

Αναφέρει:

«Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων στα καθήκοντα του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής στις εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου 2019. Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα δύσκολο και επίπονο έργο λαμβανομένου υπόψιν ότι οι εκλογές αυτές ήταν τετραπλές και πρωτόγνωρες για τα εκλογικά δεδομένα του τόπου. Στις εκλογές αυτές αναδείχθηκαν διαχρονικά προβλήματα που επιβαρύνουν το έργο των δικαστικών αντιπροσώπων όπως οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις πριν και μετά την εκλογή και η μη εμφάνιση των μελών εφορευτικών επιτροπών. Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα ενόψει και των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Ευχαριστεί τους συναδέλφους που υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες επιτέλεσαν το έργο τους και διασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και το αδιάβλητο του εκλογικού αποτελέσματος. Αναγνωρίζει την ουσιαστική συμβολή όλων των συναρμόδιων φορέων, με τους οποίους υπήρξε αγαστή συνεργασία, τα όποια δε μικροπροβλήματα παρατηρήθηκαν δεν μπορούν να μεταβάλουν τη γενική εικόνα.

Η Συντονιστική Επιτροπή ευελπιστεί ότι, οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται ως προς την καταβολή της αποζημίωσης στους δικαστικούς αντιπροσώπους να ξεπεραστούν το ταχύτερο δυνατό».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ