Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΔΣΑ: Δεν πάνε δικαστικοί αντιπρόσωποι οι δικηγόροι που οφείλουν εισφορές 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΣΑ: Δεν πάνε δικαστικοί αντιπρόσωποι οι δικηγόροι που οφείλουν εισφορές 

Να μην πάνε δικαστικοί αντιπρόσωποι όσοι δικηγόροι δεν έχουν πληρώσει εισφορές για το 2018, έχει αποφασίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Όπως λένε δικηγόροι, μπορεί η αποζημίωση του δικαστικού αντιπροσώπου να έχει εξαιρεθεί από κάθε είδους φορολογία ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών όμως δεν επιτρέπει σε όσους οφείλουν τις εισφορές τους από το 2018 και πίσω  να κάνουν αίτηση για δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Η αποσύνδεση ή μη της ανανέωσης  της ταυτότητας  από τη συμμετοχή η όχι στις εκλογές, έχει αναδειχτεί σε βασικό ζήτημα για το δικηγορικό κόσμο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι  ο ΔΣΑ σε ανύποπτο χώρο και όχι κοντά στις εκλογές τον Ιούνιο του 2018 είχε αποφασίσει να μην μπορούν να είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι όσοι δικηγόροι οφείλουν την ετήσια εισφορά τους.

Μάλιστα στις 13 Απριλίου με ανάρτησή του στο Favebook, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημ. Βερβεσός, ανέφερε : «Επειδή κάποιοι συνάδελφοι διαπορούν με την απόφαση του ΔΣΑ για την οικονομική τακτοποίηση ετήσιων συνδρομών προηγουμένου έτους όσων επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση προτίμησης για διορισμό ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επικείμενες αρχαιρεσίες τους παραθέτω κάτωθι ότι αυτή η απόφαση του ΔΣ ίσχυσε και στις εκλογές του 2012 και στις εκλογές του 2014 (!!!)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΗ αλλά πάγια!!!

Όσοι δε πολιτευόμενοι περί τα κοινά του ΔΣΑ προς τέρψη και επιδαψίλευση των ώτων της άνω κατηγορίας συναδέλφων και προς λαϊκιστικού τύπου άγρας ψήφων προβαίνουν σε διαπρυσιες ανακοινώσεις για το μη ορθόν της σχετικής απόφασης,ΜΠΟΡΟΥΝ να μας πουν αν είχαν και κατά το παρελθόν την ίδια άποψη,ιδίως όσοι είχαν διατελέσει και μέλη ΔΣ και αν ναι να αναρτήσουν την ΤΟΤΕ στάση τους;»

Αίτημα

Όμως τις τελευταίες μέρες που αρκετοί δικηγόροι είδαν τους εαυτούς τους εκτός συστήματος η συζήτηση άνοιξε ξανά. Για το λόγο αυτό κατετέθηκε πρόταση  από το γενικό γραμματέα του Δικηγορικού συλλόγου Μιχάλη Καλαντζόπουλο να επιτραπεί η συμμετοχή όλων των συναδέλφων ως δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές ανεξαρτήτως οφειλής εισφορών. Με το σκεπτικό ότι διάγουμε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους και δεν θα πρέπει να το στερήσουμε το δικαίωμα για ένα επιπλέον εισόδημα αυτή την εποχή. Στη συνέχεια της πρότασης του ανέφερε ότι αυτό να ισχύει μόνο για τις ερχόμενες εκλογές δηλαδή τις δημοτικές και ευρωεκλογές Και όχι για τις μετέπειτα βουλευτικές με το σκεπτικό ότι οι συνάδελφοι θα έχουν εισπράξει την εκλογική αποζημίωση και θα μπορούν να καλύψει και τις εισφορές τους προς το σύλλογο. Στο ΔΣ της Πέμπτης όμως το θέμα δεν μπήκε ψηφοφορία.

Ο κ. Καλαντζόπουλος μάλιστα με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε:

Ο δικηγόρος,

Μ. Καλαντζόπουλος

«Σε συνέχεια του από 13.4 2019 e mail που απέστειλα (επισυνάπτεται) προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ έθεσα σήμερα, για μια ακόμη φορά, ενώπιον του Διοικητικού Συμβούλιο το θέμα της τροποποίησης της προηγούμενη ληφθείσας απόφασης έτσι ώστε να αποσυνδεθεί για την ερχόμενη εκλογική διαδικασία η καταβολή της ετήσιας εισφοράς προς το Σύλλογο με τη δυνατότητα υποβολής δήλωσης προτίμησης. Παρά ταύτα το θέμα δεν εισήχθη προς συζήτηση! Γιατί άραγε; ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ! Υ.γ. Σε όσους εύκολα λησμονούν να υπενθυμίσω ότι κατά το παρελθόν έχουν τροποποιηθεί αποφάσεις που έχουν ληφθεί και του το διότι ήταν προς το συμφέρον των συναδέλφων».

Έτσι λοιπόν όσοι δικηγόροι δεν έχουν πληρώσει την εισφορά προς το δικηγορικό σύλλογο για το έτος 2018 και πίσω χάνουν το δικαίωμά τους να διοριστούν εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ