Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι στην τελετή για την έναρξη του νομικού έτους στο Λονδίνο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι στην τελετή για την έναρξη του νομικού έτους στο Λονδίνο

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Δημήτριο Βερβεσό (Πρόεδρο ΔΣΑ) παραβρέθηκε ως προσκεκλημένη στην ετήσια τελετή για την έναρξη του νομικού έτους στη Μεγάλη Βρετανία, που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Την τελετή διοργανώνει η Law Society of England and Wales και το συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας (Bar Council of England and Wales).

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε παράλληλα, συνάντηση, με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας, στην οποία συζητήθηκαν τόσο θέματα που έχουν να κάνουν με την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στο δικηγορικό κλάδο, αλλά και στη Δικαιοσύνη, όσο και ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των δικηγορικών συλλόγων, αλλά και της νομικής διαδικασίας, ενόψει του Brexit.

Επίσης, συζητήθηκε η θέση του δικηγόρου σε παγκόσμιο επίπεδο και η αναγκαία προσήλωση στον κανόνα δικαίου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που, δυστυχώς, δοκιμάζεται σε πάρα πολλές χώρες.

Τονίσθηκε τέλος και από τις δύο αντιπροσωπείες η αναγκαιότητα της συνεργασίας της δικηγορικής κοινότητας, ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στις διάφορες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχαν, εκτός του Προέδρου του ΔΣΑ, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γεώργιος Σταματογιάννης, ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Ντούγκας, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE), Πάνος Αλεξανδρής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ