Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δ. Βερβεσός: «Όχι απειλές κατά βουλευτών, όχι και διώξεις για νόμιμη κριτική σε πολιτικά πρόσωπα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ. Βερβεσός: «Όχι απειλές κατά βουλευτών, όχι και διώξεις για νόμιμη κριτική σε πολιτικά πρόσωπα»

Για «επιλεκτικές» συλλήψεις προσώπων που ασκούν ασκούν το δικαίωμα νόμιμης κριτικής σε πολιτικά πρόσωπα, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ως γνωστόν, χθες, η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις ατόμων για αφίσες που είχαν αναρτηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών και στοχοποιούσαν βουλευτές.

Με τη δήλωση του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση βουλευτών για τη στάση που τηρούν στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο από την άλλη τονίζει πως προκαλούν κατάπληξη οι επιλεκτικές συλλήψεις.

Η δήλωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την στοχοποίηση εκλεγμένων εκπροσώπων της νομοθετικής λειτουργίας, οι οποίοι διαθέτουν εκ του Συντάγματος απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση. Οποιεσδήποτε απειλές κατά της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, από τις οποίες η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί εδώ και δεκαετίες.

Από την άλλη πλευρά, όμως, συνταγματικής προστασίας απολαύει εξίσου η ελευθερία της έκφρασης, που περιλαμβάνει και το δικαίωμα κριτικής, ακόμα και οξείας, όταν αφορά δημόσια πρόσωπα και δη αυτά που ασκούν εξουσία.

Για τον λόγο αυτό, προκαλούν κατάπληξη οι επιλεκτικές συλλήψεις τη επικλήσει διατάξεων περί αφισοκόλλησης και η δίωξη προσώπων, τα οποία ασκούν το δικαίωμα νόμιμης κριτικής σε πολιτικά πρόσωπα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ