Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Στο τραπέζι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δικηγόροι και πολίτες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο τραπέζι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δικηγόροι και πολίτες

Η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ο τρόπος είσοδου των δικηγόρων στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το Προεδρείο του ΔΣΑ με επικεφαλής τον, Πρόεδρό του  Δημήτρη Βερβεσό με το νέο Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών και τον Προϊστάμενό, Γεώργιο Γρίβα.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ (εκτός του Προέδρου  Δημήτρη  Βερβεσού μετείχαν ο  Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Μιχάλης  Καλαντζόπουλος και η Σύμβουλος–Ταμίας Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου) έθεσε στον κύριο Γρίβα, τα προβλήματα που έχουν σχέση και με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου, επισημαίνοντας πως ο ΔΣΑ θα βοηθά όσο μπορεί για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των δικηγορών.

Στη συνάντηση τέθηκαν και τα προβλήματα της υλικοτεχνικής υποδομής των κτιρίων  της πρώην Σχολής Ευελπίδων και η ανάγκη να υπάρξει άμεσα συνάντηση όπως πρότεινε κ. Βερβεσός όλων των αρμοδίων υπηρεσιών (ΤΑΧΔΙΚ, ΚΤΥΠ,ΥΠΕΘΑ, Πρωτοδικείο και ΔΣΑ) ώστε να προωθηθούν -το ταχύτερο δυνατόν- λύσεις που  είναι αναγκαίες για την καλή και ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

  • Η αλλαγή του τρόπου κατάθεσης δικογράφων στο Κτίριο 2 με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικηγόρων, ώστε να εξαλειφθεί από εδώ και πέρα το ισχύον φαινόμενο της περιορισμένης χορήγησης αριθμών προτεραιότητος.
  • Να προχωρήσει και στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, με δέσμευση, αυτή να αρχίσει να εφαρμόζεται ως τα τέλη του έτους.
  • Να μετακινηθεί από το Κτίριο 5 στο Κτίριο 4 η υπηρεσία υποδοχής αιτήσεων χορήγησης Νομικής Βοήθειας, για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης δικηγόρων και πολιτών, με τοποθέτηση υπαλλήλων για την παραλαβή των αιτήσεων, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων.
  • Να παραλαμβάνονται τα σχετικά έγγραφα μαζί με την έκδοση της απόφασης, άλλως μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θα οδηγούνται σε πολτοποίηση, μια και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα χώρου στα αρχεία του Πρωτοδικείου.
  • Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με τις τουαλέτες σε όλα τα κτίρια του Πρωτοδικείου.
  • Να είναι ανοιχτές οι πύλες εισόδου-εξόδου του Πρωτοδικείου της πρώην Σχολής Ευελπίδων από την πλευρά του Άλσους από τις 07.30΄ έως τις  14.00΄, ενώ παράλληλα από τις 08.30΄-09.30΄ από την κάτω πύλη των δικαστηρίων, στην οδό  Ευελπίδων, θα εισέρχονται μόνο δικηγόροι. Για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων θα διατεθεί, για την συγκεκριμένη ώρα,  συνεργάτης του ΔΣΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ