Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση προέδρου και γ.γ. ΔΣΑ με τον γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση προέδρου και γ.γ. ΔΣΑ με τον γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής 

Οι συνθήκες που επικρατούν στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΔΑΜ) συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, στη συνάντηση που είχαν με  το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ηλία – Μιλτιάδη Κλάπα,  ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου επεσήμαναν στο Γενικό Γραμματέα τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΔΑΜ), καθώς και τις σημαντικές καθυστερήσεις αναφορικά με τον καθορισμό ραντεβού για κατάθεση αίτησης χορήγησης άδειας διαμονής στις κατηγορίες των εξαιρετικών λόγων, των επενδυτών και λοιπών κατηγοριών αλλοδαπών.

Οι εκπρόσωποι του ΔΣΑ τόνισαν μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο  ότι η συνέχιση της κατάστασης αυτής δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από τους δικηγόρους της Αθήνας.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Κλάπας, από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι θα λάβει άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες, με σκοπό να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση, ενώ δεσμεύτηκε ότι εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με τον ΔΣΑ για την απασχόληση σαράντα (40) ασκούμενων δικηγόρων, με σκοπό την ταχύτερη διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αττικής.

Τέλος, ο κ. Κλάπας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΔΣΑ ότι επίκειται η ένταξη 150 υπαλλήλων στις ΔΑΜ όλης της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ