Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Άγνωστοι επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον αρχαιοφύλακα της Πνύκας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άγνωστοι επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον αρχαιοφύλακα της Πνύκας

Δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, απείλησαν τον αρχαιοφύλακα της Πνύκας, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί, και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο.

Οι φθορές προήλθαν από πέτρες που πέταξαν προς το φυλάκιο, καθώς έσπασαν ένα τζάμι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες φώναξαν στον αρχαιοφύλακα πως «εάν διώξετε πάλι ανθρώπους, θα ξανάρθουμε εδώ και θα δείτε…». Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Το υπουργείο Πολιτισμού καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στον αρχαιοφύλακα, ενώ επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένωση Αρχαιοφυλάκων: Απαράδεκτο να μην έχουν ληφθεί μέτρα

Στο «νέο επεισόδιο επίθεσης χθες το βράδυ και ώρα 21:00, εναντίον αρχαιοφύλακα αυτή τη φορά, στους λόφους του Φιλοπάππου», αναφέρεται και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον αρχαιοφύλακα που εκτελούσε βάρδια εκείνη την ώρα σε φυλάκιο στον λόφο της Πνύκας, απειλώντας τον, εκφοβίζοντας τον και σπάζοντας το τζάμι του φυλακίου με βαριοπούλα. Είναι απαράδεκτο λίγους μήνες μετά το θάνατο του άτυχου νεαρού στους λόφους του Φιλοπάππου να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των εργαζομένων αρχαιοφυλάκων, όσο και του αρχαιολογικού χώρου».

Οι αρχαιοφύλακες ζητούν «την άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) ώστε επιτέλους να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να προστατεύσει τους εργαζομένους του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου παρά και τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων».

Τέλος, η ΠΕΥΦΑ ενημερώνει ότι για την προστασία των εργαζομένων στην περιοχή, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της «να αποσύρει όλα τα μέλη της (Αρχαιοφύλακες – Νυχτοφύλακες) σε ασφαλές μέρος έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ