Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Άχρηστα» πάνω από 100.000 POS – Τι θα κάνουν οι τράπεζες!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Άχρηστα» πάνω από 100.000 POS – Τι θα κάνουν οι τράπεζες!

Στην απόσυρση τερματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών POS, από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, συνεργεία αυτοκινήτων και ηλεκτρολόγων προχωρούν οι τράπεζες λόγω αχρηστίας. Όπως εκτιμούν οι τράπεζες από τα 700.000 εγκατεστημένα POS, περισσότερα από 100.000 είναι σε πλήρη αχρηστία και δεν πραγματοποιούν συναλλαγές ούτε καν σποραδικά!

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα POS «νέας γενιάς», δηλαδή αυτά που εγκαταστάθηκαν υποχρεωτικά από το 2017, λόγω των σχετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών, που σε ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους ξεπερνά το 80%, δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία συναλλαγή, ενώ η μεγάλη πλειονότητα πραγματοποιεί συναλλαγές εξαιρετικά αραιά, λιγότερες από 1 φορά το μήνα.

Η εφορία δεν ανησυχεί

Στη λίστα των ελεύθερων επαγγελματιών με POS σε αχρηστία περιλαμβάνονται κατά κανόνα επαγγελματίες της παροχής υπηρεσιών: ταβέρνες και μικρά εστιατόρια, μικρά εμπορικά καταστήματα, παντοπωλεία, κομμωτήρια, λογιστές, εκπαίδευση κ.α. Δηλαδή, πρόκειται για επαγγέλματα που βρίσκονται στο βαθύ «κόκκινο» σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες φοροδιαφυγής, ενώ φορολογικές αρχές δεν φαίνεται να προβληματίζονται ιδιαίτερα για την μη χρήση των τερματικών POS.

Αντίθετα αυξημένη είναι η χρήση των POS σε super market, εμπορικά κέντρα και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, όπου η μη έκδοση απόδειξης είναι εξαιρετικά σπάνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ