Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Έκανε ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα – Σε εξέλιξη η ΕΔΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκανε ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα – Σε εξέλιξη η ΕΔΕ

Ένεση με χρησιμοποιημένη σύριγγα έκανε μια νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, σε μια εγκυμονούσα. Ένα ακόμη ιατρικό λάθος, ένα τραγικό λάθος για το οποίο διετάχθη ΕΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας neakriti.gr, η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια το βράδυ της Παρασκευής (21/06) έκανε ένεση σε εγκυμονούσα, με σύριγγα την οποία νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει στην καρκινοπαθή ασθενή η οποία νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι. Ένα ιατρικό λάθος που θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες για την εγκυμονούσα που πήγε απλώς να κάνει τις εξετάσεις της.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Κρήτης, πήρε την άδεια και χρησιμοποιημένη σύριγγα και την έβαλε στην κοιλιά της εγκύου για να κάνει τις εξετάσεις της. Η γυναίκα που το συνειδητοποίησε τελευταία στιγμή και βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, τρόμαξε -όπως είναι λογικό- πως μπορεί να έχει μεταδοθεί μια οποιαδήποτε ασθένεια τόσο στην ίδια όσο και στο έμβρυο που κυοφορεί.

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η γυναίκα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ιολογικές εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν αρνητικές, ωστόσο τέθηκε σε εφαρμογή και το Πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις και ορίζει ιατρική παρακολούθηση του ατόμου, για διάστημα έξι μηνών, εξαιτίας και της ουσίας που είχε χορηγηθεί νωρίτερα στην καρκινοπαθή ασθενή.

Πού αποδίδει η νοσηλεύτρια το λάθος; Σε αφηρημάδα; Σε φόρτο εργασίας, όπως είπε η ίδια όταν κλήθηκε να εξηγήσει πώς έγινε το περιστατικό αυτό. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην Κρήτη διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ