Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Βουλή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Σάλος έχει επικρατήσει από την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

Η ομάδα αναρχικών ανέλαβε με σχετικό κείμενό της στο indymedia την ευθύνη και όπως αναφέρεται η καταδρομική έγινε εξαιτίας της μη χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την καταδρομική επίθεση στη Βουλή έκαναν τουλάχιστον 30 άτομα. Ανέβηκαν από την Όθωνος, πήδηξαν τα κάγκελα και από την πλευρά του Αγνώστου, πέταξαν μπουκάλια με κόκκινη μπογιά και δυο καπνογόνα στο κτίριο της Βουλής!

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία 30 (κατά δήλωση του Νίκου Βούτση) άνθρωποι κατάφεραν χωρίς να τους σταματήσει κανείς, να ανέβουν τα σκαλιά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να φτάσουν σχεδόν έως την επίσημη είσοδο της Βουλής!

Πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν ότι υπήρξε συμπλοκή των φρουρών του Κοινοβουλίου με τα μέλη του Ρουβίκωνα και πως έχει γίνει μια σύλληψη.

Παρών στη Βουλή την ώρα της επίθεσης ήταν και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης. Αμέσως βγήκε έξω για να δει τι συμβαίνει.

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, σημειώνοντας πως δεν πέταξαν τρικάκια ούτε φώναξαν συνθήματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Βουλής, οι δράστες απομακρύνθηκαν από τη φρουρά της Βουλής, τους αστυνομικούς και τις επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, υπήρξε εμπλοκή και έγινε μια σύλληψη.

«Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο, απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει, είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ