Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Έξωση» του Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού και σύλληψη από τις Βρετανικές Αρχές!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Έξωση» του Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού και σύλληψη από τις Βρετανικές Αρχές!

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ ο οποίος έχασε το δικαίωμά του να… ζει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο (ζούσε εκεί τα τελευταία 6 χρόνια) μετά από απόφαση του προέδρου της Λατινοαμερικανικής χώρας να του αφαιρέσει το δικαίωμα χρήσης του ασύλου

Είναι σοκαρίστηκε η στιγμή που τον απομάκρυναν σχεδόν με τις κλωτσιές από το κτίριο της Πρεσβείας. Ο Ασάνζ είναι αγνώριστος αφού έχει αφήσει μούσια και έχει μακρύνει τα μαλλιά του.

Τα τελευταία δυο χρόνια, οι σχέσεις του Ασάνζ με τον Ισημερινό ήταν τεταμένες ιδιαίτερα από όταν ανέλαβε την εξουσία το 2017 ο νυν πρόεδρος. Του είχε κοπεί η πρόσβαση στο ίντερνετ από τον Μάρτιο του 2018 με αξιωματούχους να αναφέρουν ότι όλα έγιναν για να σταματήσει ανακατεύεται ο Τζούλιαν Ασάνζ στις υποθέσεις άλλων χωρών.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δήλωσε ότι έλαβε από τις βρετανικές αρχές την διαβεβαίωση ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα εκδοθεί προς χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή. Ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν τι θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ