Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

«Έφυγαν»… αγκαλιασμένοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Έφυγαν»… αγκαλιασμένοι

Μία συγκλονιστική ιστορία, από εκείνες που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν σενάριο ταινίας, η οποία έλαβε χώρα, παραμονή Χριστουγέννων στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας, δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος». Τραγικοί πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι ηλικιωμένων οι οποίοι εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι τους, να έχουν φύγει από τη ζωή, από άγνωστη αιτία, παραμονή των Χριστουγέννων.

Το  ζευγάρι βιοποριζόταν με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Εντοπίστηκε γύρω στις 2.00 το μεσημέρι, παράνομη Χριστουγέννων, νεκροί από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος. Η γυναίκα ηλικίας 74 ετών και ο άνδρας ηλικίας 68 ετών.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκεπτόταν τις καθημερινές τους ηλικιωμένους και τους παρείχε φαγητό και φάρμακα. Το ίδιο συνέβη και χθες, ωστόσο, η κοινωνική λειτουργός η οποία πήγε στο σπίτι τους, βρέθηκε μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα καθώς εντόπισε τον άνδρα και τη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Άμεσα στον τόπο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο και των δύο ηλικιωμένων που φαίνεται ότι βρίσκονταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι και αγκαλιασμένοι όταν συνέβη το μοιραίο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα, ειδικά η γυναίκα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν «σκελετωμένη», έχοντας δυσκολίες στη σίτιση. Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε κι εκείνος προβλήματα. Κανένας από τους δύο δεν είχε άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Μάλιστα, πρόσφατα η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου όμως τελικά δεν κρατήθηκε για νοσηλεία ενώ στις αρχές του 2018 οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει έτσι ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, όμως εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της και έκλαιγε. Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα είχαν διογκωθεί και οι υπάλληλοι παρενέβησαν και δεύτερη φορά έτσι ώστε η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα. Πριν από μερικές μέρες είχαν λάβει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων για τη μεταφορά της 74χρονης εκεί. Δυστυχώς, η 74χρονη δεν πρόλαβε… Άγνωστο πώς και γιατί απεβίωσε μαζί με τον σύζυγό της.

Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να ριχθεί φως στα ακριβή αίτια του τραγικού συμβάντος, καθώς εκείνο που προβληματίζει είναι ο σχεδόν παράλληλος θάνατος και των δύο. Την έρευνα ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ