Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αναβλήθηκε η δίκη για τις μνημονιακές περικοπές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβλήθηκε η δίκη για τις μνημονιακές περικοπές

Αναβολή έλαβε η «μητέρα των μαχών» για τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές και την κατάργηση των «δώρων», με τους μνημονιακούς νόμους του 2012, τους οποίους η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικούς.

Η υπόθεση του κ. Οδυσσέα Τσολογιάννη, ο οποίος έχει δικαιωθεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, θα εκδικαστεί στο εφετείο, στις 19 Απριλίου.

Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα του νομικού εκπροσώπου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, με την δικηγόρο του ΕΤΕΑΕΠ να είναι απούσα, όπως ανέφερε ο κ. Τσολογιάννης στη «δημοκρατία». Ο δικηγόρος του ΕΦΚΑ ζήτησε αναβολή επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να τελεσιδικίσει το αρμόδιο τμήμα Συμμόρφωσης του ΣτΕ με τις αποφάσεις που εξέδωσε η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου το 2015.

Μετά τις εκλογές

Πλέον, με δεδομένο ότι η δίκη στο εφετείο θα γίνει στις 19 Απριλίου και η απόφαση θα γίνει γνωστή το νωρίτερο εντός τριών – τεσσάρων μηνών, η κυβέρνηση κερδίζει τον απαραίτητο χρόνο για να μετατεθεί το ζήτημα της συνολικής διευθέτησης των αναδρομικών από τις παράνομες περικοπές, μετά τις εθνικές εκλογές, ακόμη και αν γίνουν τον Οκτώβριο.

Πάντως, χθες, μπροστά από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ, στην Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν δεκάδες συνταξιούχοι με αίτημα να επιστραφούν πίσω τα «κλεμμένα». Η διαμαρτυρία έγινε με πρωτοβουλία φορέα συνταξιούχων «Η Συσπείρωση».

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω συνταξιούχος, πρωτοβάθμια, έχει δικαιωθεί να λάβει, συνολικά, αναδρομικά ύψους 11.184 ευρώ για τις περικοπές που υπέστη με τους νόμους του ’12, στην κύρια και την επικουρική σύνταξή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ