Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αναζητούνται «φοροράμπο» – Μετ΄εμποδίων η λειτουργία της δομής που θα «στήριζε» την Οικονομική Εισαγγελία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναζητούνται «φοροράμπο» – Μετ΄εμποδίων η λειτουργία της δομής που θα «στήριζε» την Οικονομική Εισαγγελία

Σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε  η ίδρυση του σώματος των «φοροράμπο», της δομής που θα συνέδραμε την Οικονομική Εισαγγελία για να «τρέξουν» οι χιλιάδες δικογραφίες φοροδιαφυγής που ήταν σε εκκρεμότητα, ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατή η πλήρης λειτουργία της.

Κι αυτό γιατί από τα τουλάχιστον 135 άτομα που κρίθηκε απαραίτητο να τη στελεχώσουν προκειμένου να παράξει έργο, μέχρι στιγμής μόνο 85 έχουν  ενταχθεί σε αυτή με τα υπόλοιπα 50 να αναζητούνται ακόμη.

Επιπλέον, καθώς αρκετοί εξ αυτών δεν είχαν προϋπηρεσία με ανάλογο αντικείμενο απαιτείτο εκπαίδευσή τους με συνέπεια οι έλεγχοι  να  προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και αρκετές υποθέσεις είτε να έχουν παραγραφεί είτε να κινδυνεύουν με παραγραφή.

«Προβληματική» ωστόσο είναι και η υποστήριξή τους  καθώς υπάρχει έλλειψη   σε γραμματείς  οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την πρωτοκόλληση εγγράφων-δικογραφιών, αποστολή αιτημάτων, λήψη καταθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η  δομή ιδρύθηκε κατ΄επιταγή των θεσμών,  με πρόβλεψη να λαμβάνει και να εκτελεί εισαγγελικές παραγγελίες για τα εγκλήματα αρμοδιότητας του Οικονομικού Εισαγγελέα, εστιάζοντας σε υποθέσεις βαριάς φοροδιαφυγής και οικονομικής εγκληματικότητας .

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ