Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ανείπωτη η τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία από την τρομοκρατική επίθεση. Στους 49 μέχρι τώρα οι νεκροί (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανείπωτη η τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία από την τρομοκρατική επίθεση. Στους 49 μέχρι τώρα οι νεκροί (video)

Ανείπωτη η τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία μετά την τρομοκρατική επίθεση σε δύο τζαμιά στην πόλη Κράιστσερτς καθώς όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 49. Όπως διευκρίνισε 41 από τους νεκρούς εντοπίστηκαν στο τζαμί Αλ Νουρ στο οποίο έγινε η πρώτη επίθεση και οι 7 στο τζαμί Λίνγουντ ενώ ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι ο ένας έχει κατηγορηθεί για δολοφονία και θα οδηγηθεί το Σάββατο στο δικαστήριο ενώ οι άλλοι έχουν συλληφθεί για κατοχή όπλων και πυρομαχικών και η εμπλοκή τους με την υπόθεση ερευνάται.

Οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται σε 48 και όλοι φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Στα νοσοκομεία λειτουργούν 12 χειρουργεία με ορισμένους εκ των τραυματιών να χρειάζεται να υποβληθούν σε πολλαπλές επεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους.

«Οι μόνες λέξεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε ό,τι συνέβη είναι πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» είπε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας,Τζέσικα Άρντερν, στις πρώτες της δηλώσεις μετά το μακελειό. Η ίδια πρόσθεσε ότι «αν και επί του παρόντος δεν έχουμε υπόνοιες ότι υπάρχουν άλλοι δράστες, παραμένουμε σε εγρήγορση». Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν εξτρεμιστικές απόψεις, αλλά δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η χώρα έχει τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ