Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ανθρώπινο καραβάνι 7.233 ψυχών στο δρόμο για τις ΗΠΑ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανθρώπινο καραβάνι 7.233 ψυχών στο δρόμο για τις ΗΠΑ!

Ένα «καραβάνι» 7.233 εξαθλιωμένων μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής βρίσκεται στο δρόμο προς τις ΗΠΑ. Αυτό έγινε γνωστό από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του ΟΗΕ Φαρχάν Αζίζ Χακ.

«Το καραβάνι προτίθενται να συνεχίσουν την πορεία του προς τον Βορρά» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα να «τους συμπεριφερθούν με σεβασμό και αξιοπρέπεια».

Ο Φαρχάν Αζίζ Χακ επισήμανε ότι ο ΔΟΜ και η Ύπατη Αρμοστία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν βοήθεια στους μετανάστες.

«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο γενικός γραμματέας (Αντόνιο Γκουτέρες) μίλησε με ηγέτες σχετικά με την κατάσταση των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να συνεργαστούν με τον ΔΟΜ και την UNHCR» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου, χωρίς να διευκρινίσει με ποιους ηγέτες συνομίλησε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται να βρεθεί σήμερα στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μετά και από τις δηλώσεις Τραμπ ότι δεν θα δεχθεί τους μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτήν την κατάσταση πρέπει να την διαχειριστούμε σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο και με απόλυτο σεβασμό των χωρών στον έλεγχο των συνόρων τους» δήλωσε ο Χακ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ