Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Απίστευτη καταγγελία : Οι τράπεζες δάνειζαν πολίτες, αλλά δεν δανείστηκαν ποτέ οι ίδιες σε ελβετικό φράγκο 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτη καταγγελία : Οι τράπεζες δάνειζαν πολίτες, αλλά δεν δανείστηκαν ποτέ οι ίδιες σε ελβετικό φράγκο 

“Οι ελληνικές τράπεζες δεν δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο προκειμένου να χορηγήσουν δάνεια στο εν λόγω νόμισμα, συνεπώς δεν υπέστησαν καμία ζημία από την συναλλαγματική ισοτιμία”.

Αυτό υποστηρίζει η δικηγόρος Ιωάννα Λαχανά (φωτό) η όποια με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό , τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και τον συνήγορο του καταναλωτή ζητά την παρέμβασή τους ούτως ώστε να λήξει ο «Γολγοθάς» χιλιάδων δανειοληπτών.

Επισημαίνει επίσης ότι εκκρεμεί εκδίκαση αγωγής «σχετικά με την νομιμότητα της χορήγησης δανείου σε «ελβετικά» υποτίθεται φράγκα σε Έλληνες πολίτες» καθώς όπως υποστηρίζει «έχουν προκύψει αμάχητα στοιχεία ότι ουδέποτε χορηγήθηκαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο».

Δανείστηκαν ή όχι οι τράπεζες σε ελβετικό φράγκο;

Ειδικότερα, στην επιστολή της με παραλήπτη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , η κ. Λαχανά αναφέρει:

«Όπως προέκυψε σ’ εκκρεμή υπόθεση ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών , για τα δάνεια τραπεζών προς Έλληνες πολίτες σ’ ελβετικά – υποτίθεται- φράγκα , ούτε η EUROBANK (αντίδικος) ούτε καμία άλλη τράπεζα, δανείστηκαν ελβετικά φράγκα για να δώσουν ευρώ στους δανειολήπτες.

Πέραν του ότι η EUROBANK δεν προσκόμισε καμία (ούτε 1) δανειακή σύμβασή της σε ελβετικά φράγκα , παραδέχθηκε στις προτάσεις της ότι «για την χορήγηση κι εκταμίευση του επίδικου δανείου δεν είναι αναγκαίο να συνδέεται η σύμβαση με πραγματική εισαγωγή τραπεζογραμματίου ελβετικού φράγκου , αλλά μπορεί το δάνειο να χορηγείται με τη μορφή λογιστικού χρήματος»

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η τράπεζα ουδεμία ζημία υπέστη από την αλλαγή της ισοτιμίας ευρώ/φράγκου , αφού δεν είχε λάβει αντίστοιχα δάνεια σ’ ελβετικά φράγκα ώστε η εξόφλησή των να επηρεάζεται από την πτώση της τιμής του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου . Από εσάς πλέον ο αγρίως λεηλατηθείς Έλληνας πολίτης, αναμένει την δραστική σας παρέμβαση προς τις Ελληνικές τράπεζες, αφού η εξόφληση δανείων σε ευρώ, όλως παρανόμως έχει μετατραπεί σ’ εξόφληση δανείων προς ελβετικό φράγκο, τα οποία ούτε διέθεταν οι τράπεζες   ούτε δανείστηκαν , ούτε πολύ περισσότερο χορήγησαν στους δανειολήπτες. Ακόμη περισσότερο , σήμερα που η ισοτιμία ευρώ/φράγκου έφθασε σε ιστορικά χαμηλό, ουδεμία τράπεζα δέχεται να χορηγήσει δάνειο σε «ελβετικά» φράγκα».

Η επιστολή προς τον Συνήγορο του καταναλωτή

Με την δεύτερη επιστολή προς τον Συνήγορο του καταναλωτή, η δικηγόρος ζητά και την δική του παρέμβαση σε σχετική δίκη που είναι σε εξέλιξη.

«Σας γνωρίζουμε ότι εκκρεμεί εκδίκαση αγωγής μας σχετικά με την νομιμότητα της χορήγησης δανείου σε «ελβετικά» υποτίθεται φράγκα σε Έλληνες πολίτες κατά της Τράπεζας Eurobank.Επειδή έχουν προκύψει αμάχητα στοιχεία ότι ουδέποτε χορηγήθηκαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο και 

Επειδή και η ίδια η τράπεζα αναφέρει στις προτάσεις της ότι «για την χορήγηση και εκταμίευση του επίδικου δανείου δεν είναι αναγκαίο να συνδέεται η σύμβαση με πραγματική εισαγωγή τραπεζογραμματίων ελβετικού φράγκου αλλά μπορεί το δάνειο να χορηγείται με την μορφή λογιστικού χρήματος με αποτέλεσμα η δανειακή σύμβαση να είναι άκυρη άρθρο 147ΑΚ ενώ και η όποια χρέωση με την τρέχουσα τιμή ισοτιμίας ευρώ – φράγκου είναι μη σύννομη. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και κυρίως να εξετάσετε την παρέμβαση σας στη συγκεκριμένη δίκη η οποία αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ