Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αποφυλακίστηκαν 5 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση με τα μαϊμού διπλώματα στη Φθιώτιδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποφυλακίστηκαν 5 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση με τα μαϊμού διπλώματα στη Φθιώτιδα

Εκτός φυλακής βρίσκονται πλέον οι πέντε από τους 15 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση με τα μαϊμού διπλώματα στη Φθιώτιδα και είχαν προφυλακιστεί τον περασμένο Ιούνιο.

Ειδικότερα, αρχικά αποφυλακίστηκαν οι δύο γυναίκες υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών (πρώην υπουργείο συγκοινωνιών) από Λοκρίδα και Λαμία, και ακολούθησε η αποφυλάκιση των δύο ανδρών που είχαν σχέση με την εμπλεκόμενη σχολή οδήγησης και της τρίτης υπαλλήλου που εμπλεκόταν επίσης στην υπόθεση. Ο δικηγόρος Θάνος Τσαντήλας, συνήγορος του ιδιοκτήτη της Σχολής που φερόταν ως εγκέφαλος του κυκλώματος ανέφερε στο LamiaReport:

«Σε ανακριτική υπόθεση, που τον περασμένο Ιούνιο έτυχε εντονότατης δημοσιότητας και αφορά σε διερευνώμενα κακουργηματικά αδικήματα σχετικά με έκδοση παράτυπων αδειών οδήγησης, η κα Ανακρίτρια Πρωτοδικών Λαμίας είχε εκδώσει τότε Διάταξη περί προσωρινής κράτησης του εντολέως μου, ιδιοκτήτη Σχολής Οδηγών με έδρα την Λαμία, ο οποίος και προφυλακίστηκε.

Αμέσως μετά την έκδοση της ανωτέρω Διάταξης, είχα δημοσίως δηλώσει, ως συνήγορος υπεράσπισής του, ότι κάθε δικαστική κρίση είναι σεβαστή, πλην όμως είχα από τότε επισημάνει ότι η υπόθεση διερευνάται και η δικογραφία εξελίσσεται, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Κατόπιν άσκησης νομίμου δικαιώματος του άνω κατηγορουμένου προς υποβολή σχετικής αίτησης, η κα Ειδική Ανακρίτρια Πρωτοδικών Λαμίας, μελετώντας την υπόθεση με ιδιαίτερη νομική περίσκεψη και κρίνοντας με απαράμιλλη ψυχραιμία, εξέδωσε νέα Διάταξη περί αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους και με νόμιμο επακόλουθο την ήδη αποφυλάκισή του.

Υποδεχόμαστε, λοιπόν, σήμερα την νέα αυτή δικαστική κρίση με τον ίδιο σεβασμό αλλά και με έντονο το αίσθημα μιας πρώτης σημαντικής νομικής δικαίωσης του αληθούς δικαστικού μας αγώνα κατά την εξελισσόμενη διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ