Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απόφαση-σταθμός για τους συμβασιούχους του Δήμου Καλλιθέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απόφαση-σταθμός για τους συμβασιούχους του Δήμου Καλλιθέας

Μνημειώδης απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνει συμβασιούχους καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας, που έχουν συμμετάσχει στην προκήρυξη 3Κ/2018, αλλά δεν περιλήφθηκαν στους προσωρινούς πίνακες, και διατάσσει το Δήμο Καλλιθέας να συνεχίσει να τους απασχολεί.

Το πρωτοφανές όμως της συγκεκριμένης υπ’ αριθμ. 7054/2018 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, είναι ότι προσδιορίζει ως χρόνο λήξης της ισχύος της, όχι την έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018, αλλά την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν ασκήσει.

Με απλά λόγια, εξασφαλίζει στους συγκεκριμένους εργαζόμενους όχι δύο με τρεις μήνες επιπλέον παραμονή στην εργασία (δεδομένου ότι οι οριστικοί πίνακες εκτιμάται ότι θα εκδοθούν προς το τέλος του χρόνου), αλλά τουλάχιστον ενάμιση με δύο χρόνια εργασίας και αυτό μάλιστα ανεξαρτήτως του αν οι εν λόγω εργαζόμενοι θα περιληφθούν ή όχι στους οριστικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ!

Ο Δικηγόρος Αθηνών Λάμπρος Ντουματσάς, ο οποίος εκπροσώπησε τους εργαζομένους στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δήλωσε στο epoli.gr:

«Η υπ’ αριθμ. 7054/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, με την οποία δικαιώνονται προσωρινά συμβασιούχοι καθαριότητας που δεν περιλήφθηκαν στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Είναι όμως ακόμα πιο σημαντική διότι το Δικαστήριο κατανόησε ότι για τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι έχουν προσφέρει την εργασία τους επί τέσσερα και πέντε συνεχή χρόνια, η επιτυχία ή μη στην προκήρυξη 3Κ/2018 δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο παραμονής στη δουλειά τους.

Γι’ αυτό και διέταξε τον Δήμο Καλλιθέας να εξακολουθεί να τους απασχολεί όχι μόνο έως την έκδοση των οριστικών πινάκων, αλλά και για μεγάλο διάστημα μετά από αυτήν, για όσο χρόνο δηλαδή χρειαστεί έως την έκδοση απόφασης επί της αγωγής που έχουν κάνει για μονιμοποίηση.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία δικαιώνει τον αγώνα τους, αλλά και τον αγώνα του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας και του προέδρου του κου Ραφαήλ Μηλιώνη, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπέρ των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ