Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Από τα… σύννεφα, στη φυλακή «προσγειώθηκε» ζευγάρι Ιρανών επειδή η πρόταση γάμου έγινε δημόσια! (ΒΙΝΤΕΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Από τα… σύννεφα, στη φυλακή «προσγειώθηκε» ζευγάρι Ιρανών επειδή η πρόταση γάμου έγινε δημόσια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκίνηση και η χαρά της νεαρής κοπέλας από το Ιράν δεν κράτησε για πολύ, βλέποντας τον αγαπημένο της να της κάνει την πιο όμορφη έκπληξη που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, μέσα στο εμπορικό κέντρο, της πόλης Αράκ.

Ο νεαρός άντρας, ο οποίος είχε σχηματίσει στο δάπεδο μία μεγάλη καρδιά με λουλούδια, δίπλα σε πολύχρωμα μπαλόνια, ζήτησε από την κοπέλα να τον παντρευτεί και όταν εκείνη του είπε «ναι», της φόρεσε το δαχτυλίδι που είχε αγοράσει, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη του για εκείνη. Γύρω τους, δεκάδες άτομα, παρακολουθούσαν το ζευγάρι να αγκαλιάζεται και να χαίρεται τη μοναδική και αξέχαστη αυτή στιγμή.

Η δημόσια πρόταση γάμου του ζευγαριού καταγράφηκε και σε βίντεο που αμέσως κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα του Ιράν.

Η ευτυχία ωστόσο του ερωτευμένου ζευγαριού δεν φάνηκε να συγκινεί το ίδιο και τις αστυνομικές αρχές που θεώρησαν προσβολή για τα έθιμα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία στο Ιράν τη δημόσια πρόταση γάμου.

Αμαρτία αλλά και ποινικό αδίκημα η δημόσια πρόταση γάμου στο Ιράν

Έτσι, το νεαρό ζευγάρι συνελήφθη, καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε του κανόνες του Ισλάμ, με τη δημόσια εκδήλωση αγάπης. Το «αδίκημα του ζεύγους είναι πολύ σαφές και δεν υπάρχει ανάγκη για εξήγηση», δήλωσε ο Mostafa Norouzi, αναπληρωτής αρχηγός της Αστυνομίας στο Αράκ στην εφημερίδα Shahrvand, προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο για τους νέους «να κάνουν ό, τι είναι κοινό σε άλλα μέρη του κόσμου και να αγνοούν τα έθιμα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία» στο Ιράν.

Ο δικηγόρος Isa Amini, επικεφαλής του Δικηγορικού Συλλόγου της Τεχεράνης, επέκρινε τη σύλληψη του ζευγαριού, τονίζοντας πως δεν κατάφερε να καταλάβει ποιοι ήταν οι λόγοι για μια τέτοια ενέργεια, αφού δεν διέπραξε κανένα αδίκημα.

Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Fars στο Ιράν χαρακτήρισε… επαίσχυντη τη δημόσια πρόταση γάμου, υποστηρίζοντας  ότι θα μπορούσε να προωθήσει την «ανηθικότητα». Ζήτησε, μάλιστα,  «σκληρή» τιμωρία για το ζευγάρι προκειμένου να μη βρει στο μέλλον άλλους… μιμητές.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ