Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αυστραλία:Συνελήφθη 50χρονη για τις καρφίτσες στις φράουλες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αυστραλία:Συνελήφθη 50χρονη για τις καρφίτσες στις φράουλες

Ένα επικίνδυνο σαμποτάζ πραγματοποίησε μια γυναίκα 50 ετών στην Αυστραλία τοποθετώντας “βελόνες στις φράουλες” γεγονός που οδήγησε στην σύλληψή της.

Η γυναίκα δούλευε παλιότερα για μια εταιρεία παραγωγής και συσκευασίας φράουλας, την Berrylicious  και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν απολύθηκε και ήθελε να εκδικηθεί τη συγκεκριμένη εταιρεία ή αν είχε  και ψυχολογικά προβλήματα.

Από τις πράξεις της τουλάχιστον ένα άτομο κατέληξε στο νοσοκομείο επειδή κατάπιε φράουλα με μικρό κομμάτι βελόνας.Η πρώτη «επίθεση» είχε σημειωθεί το 2012 όμως πέρασε απαρατήρητη διότι θεωρήθηκε μεμονωμένο περιστατικό και ατύχημα στην αλυσίδα συσκευασίας.

Καθώς τα επεισόδια αυξήθηκαν η Αυστραλία επικήρυξε το άτομο που διέπραττε το σαμποτάζ ενώ άλλαξε και τη νομοθεσία για την δηλητηρίαση τροφίμων ή την εσκεμμένη πρόκληση βλάβης καταναλωτών από κατανάλωση τροφίμων. Το πρόβλημα προξένησε την κατάρρευση των μετοχών όλων των συναφών εταιρειών αλλά και την οικονομική καταστροφή πολλών παραγωγών.

Σύμφωνα με το presspublica.gr η Αστυνομία ήδη από το Σεπτέμβριο καλούσε για κατάθεση άτομα που είχαν απολυθεί ή βρίσκονταν στα δικαστήρια για εργασιακά ζητήματα είτε με εταιρείες παραγωγής φράουλας είτε συσκευασίας του φρούτου. Ενώ οι επιθέσεις αρχικά στόχευαν στις φράουλες της συγκεκριμένης εταιρείας εν συνεχεία στράφηκαν εναντίον και άλλων εταιρειών προφανώς γιατί η δράστις ήθελε να μην την εντοπίσουν οι αρχές εστιάζοντας τις έρευνες σε απολυθέντες από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ