Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Διαψεύδει η Αστυνομία τα 19 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν σε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό! Επιμένει η εφημερίδα “δημοκρατία”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διαψεύδει η Αστυνομία τα 19 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν σε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό! Επιμένει η εφημερίδα “δημοκρατία”

Μια αποκάλυψη που σοκάρει φέρεται να έχει κάνει η αστυνομία. Το ιλιγγιώδες ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να εντοπίστηκε «τσιμενταρισμένο» μετά από ξαφνικό έλεγχο σε σπίτι πρώην υπουργού , των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ,  στο Παλαιό Ψυχικό, κοντά στην πλατεία Ελευθερίας.

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα «Δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αστυνομία είχε εδώ και καιρό πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο διώροφο είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό και είχε θέσει υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο – αν και ακατοίκητο – φρουρούταν σε 24ωρη βάση από εταιρεία security.

Η έφοδος φέρεται να έγινε με 15 αστυνομικούς την περασμένη Τρίτη, την ώρα που τρεις ιδιωτικοί φρουροί βρίσκονταν μέσα στο σπίτι του πρώην υπουργού. Οι αστυνομικοί φέρονται να τους ακινητοποίησαν και ξεκίνησαν, με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων την έρευνα. Λίγη ώρα μετά, εντόπισαν σε ειδική κρύπτη το ιλιγγιώδες ποσό σε μεγάλες δεσμίδες των 50 ευρώ. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το σπίτι παραπέμπει σε συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν. Αναμένονται όμως ανακοινώσεις από την αστυνομία

Το διαψεύσει η αστυνομία 

Την ίδια στιγμή όμως σύμφωνα με ρεπορτάζ του bloko.gr  και του Γ. Καραϊβάζ, “καμία υπηρεσία της αστυνομίας δεν έχει διενεργήσει έρευνα σε κατοικία με αποτέλεσμα τον εντοπισμό σε κρύπτες του ποσού των 19.000.000 ευρώ, δηλώνουν κατηγορηματικά στελέχη της ΕΛΑΣ αλλά και πηγές του υπουργείου δημόσιας τάξης, προσθέτοντας στην είδηση ή “είδηση” που διαδίδεται από το πρωί, διαστάσεις αν μη τι άλλο περίεργες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, δηλώνεται χαρακτηριστικά, η εντεταλμένη υπηρεσία θα ήταν η οικονομική αστυνομία, όμως κανενός είδους έρευνα δεν έχει γίνει από στελέχη της, ούτε επίσης με ενισχυτική μορφή σε κάποια άλλη υπηρεσία του δημοσίου”.

Από την πλευρά της η εφημερίδα “δημοκρατία” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Αναφορικά με τους διάφορους επισπεύδοντες για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, τους καλούμε να διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση η «δημοκρατία» επιμένει στις πληροφορίες της. Ας μη βιάζονται ορισμένοι να αθωώσουν διεφθαρμένους πολιτικούς διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Συστήνουμε λοιπόν υπομονή και ψυχραιμία στους ανησυχούντες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ