Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Β. Γιακουμάκης: Σε δίκη η παρέα των Κρητικών για τα εξευτελιστικά «καψώνια» στον σπουδαστή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Β. Γιακουμάκης: Σε δίκη η παρέα των Κρητικών για τα εξευτελιστικά «καψώνια» στον σπουδαστή

Οι εννέα Κρητικοί, στους οποίους αποδίδεται ότι συμπεριφέρονταν βίαια και με εξευτελιστικό τρόπο στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη, παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, στις 8 Φεβρουαρίου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε ταχύτατα υπό τον κίνδυνο παραγραφής και έτσι λίγες μόλις ημέρες αφότου κλήθηκαν σε απολογία ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο του ακροατηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, δύο από τον νομό Ρεθύμνου και έναν από τα Χανιά, όλοι τους ηλικίας από 20 έως 24 ετών.

Η παραπομπή τους στο εδώλιο αφορά διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής του στην Σχολή όπου επίσης ήταν σπουδαστές οι κατηγορούμενοι.

Τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Η παρέα των Κρητικών, όπως αποκαλείται, φέρεται να είχε στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον οποίο πολλές φορές μετέτρεπε σε «σάκο του μποξ» για… «χαβαλέ». Στην δικογραφία αναφέρεται μεταξύ άλλων και το περιστατικό της ντουλάπας όπου είχαν κλείσει τον 20χρονο Βαγγέλη, μετατρέποντας τον σε «τζουκ μποξ».

Τον υποχρέωναν να τραγουδάει τις παραγγελιές τους, ρίχνοντας κέρματα. Έξι κατηγορούμενοι είναι από τον νομό Ηρακλείου, δύο από το Ρέθυμνο και ένας από τα Χανιά.

Όλοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται, επιμένοντας ότι όλοι έκαναν πλάκα προς όλους και δεν υπήρχε από μέρους τους στοχοποίηση του άτυχου Βαγγέλη.

Την ίδια ώρα παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάκριση της κύριας υπόθεσης για την ανθρωποκτονία με βάση την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί in rem.

Πηγή: patris, cretalive

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ