Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δικαίωση Κεδίκογλου στη δικαστική διαμάχη με την ΕΣΗΕΑ για το λουκέτο στην ΕΡΤ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαίωση Κεδίκογλου στη δικαστική διαμάχη με την ΕΣΗΕΑ για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η προσφυγή της ΕΣΗΕΑ κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία ακυρώθηκε η διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου από μέλος της.

Η ΕΣΗΕΑ είχε διαγράψει τον κ. Κεδίκογλου από τα μητρώα της για «αντισυναδελφική συμπεριφορά» λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε το 2014 και δικαίωνε τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Τελικά, το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή της ΕΣΗΕΑ επικαλούμενο το καταστατικό της Ένωσης. Αναλυτικά, στην απόφαση αναφέρεται πως κάθε μέλος που αναλαμβάνει πολιτική θέση «δεν μπορεί να δημοσιογραφεί και δεν έχει δικαίωμα να εκλέγεται στα όργανα της Ένωσης» αλλά «ο χρόνος αυτός θεωρείται ως χρόνος δημοσιογραφικής εργασίας». Με αυτό το το σκεπτικό, το Δικαστήριο έκρινε ότι ο Σίμος Κεδίκογλου δεν ανακοίνωσε το λουκέτο της ΕΡΤ ως δημοσιογράφος αλλά ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως η απόφαση κοινοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Τσαλαπάτης καταγγέλλει πως η Ένωση δεν έθεσε θέμα αναίρεσης της, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ