Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ελεύθεροι οι δύο συνδικαλιστές που συνελήφθησαν για την κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Ν. Ηράκλειο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθεροι οι δύο συνδικαλιστές που συνελήφθησαν για την κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Ν. Ηράκλειο

Την ώρα που οι καταλήψεις των εργαζομένων στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ συνεχίζονται με αίτημα την  ενίσχυση με προσωπικό των υποστελεχωμένων υπηρεσιών, «λάδι στη φωτιά» έριξαν οι συλλήψεις από την Αστυνομία δύο συνδικαλιστών, στο Νέο Ηράκλειο.

Αφορμή ήταν η καταγγελία που έκανε μία γυναίκα η οποία μόλις είδε τα κατεβασμένα ρολά του υποκαταστήματος της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής του πρώην ΟΑΕΕ, στο Νέο Ηράκλειο, πήγε  στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε μήνυση. Αμέσως αστυνομικοί έφτασαν στο υποκατάστημα που τελεί υπό κατάληψη για 12η ημέρα και συνέλαβαν τους δύο συνδικαλιστές οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το κτίριο, κρατώντας πανό.

« Το “έγκλημα” των συναδέλφων μας είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την Κυβέρνηση που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίοι συνεχίζουν για 3η εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Καταγγέλλουμε, επίσης, την ηγεσία του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και την Κυβέρνηση που κλιμακώνουν την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ για τη σύλληψη των δύο συνδικαλιστών, μελών του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΑΕΕ.

Τελικά, οι δύο συνδικαλιστές μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ, διαμαρτύρονται  για την υποστελέχωση των υπηρεσιών με αποτέλεσμα,  όπως καταγγέλλουν,  να καλούνται μόλις 6 εργαζόμενοι να εξυπηρετήσουν 22.000 ασφαλισμένους, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Οργανισμού ότι όχι μόνο δεν ενισχύουν τα υποκαταστήματα με υπαλλήλους αλλά αποψιλώνουν με πελατειακές μετακινήσεις το ελάχιστο προσωπικό που αυτή τη στιγμή υπάρχει για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ