Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ριμπολόβλεφ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ριμπολόβλεφ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ρώσος δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Μονακό και του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, έχοντας περάσει ένα 24ωρο κρατούμενος από τηις Αρχές του πριγκιπάτου του Μονακό.

Η προσαγωγή του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ από κλιμάκιο της αστυνομίας του Μονακό το πρωί της Τρίτης δεν ήταν παρά ακόμη ένα επεισόδιο στον πόλεμο που φαίνεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ρώσου δισεκατομμυριούχου και του Ελβετού εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ.

Η έρευνα ξεκίνησε άρχισε από ένα χρόνο όταν το γραφείο του ανακριτή στο Μονακό άσκησε αγωγή εναντίον του Ρώσου δισεκατομμυριούχου με την κατηγορία της δωροδοκίας υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών. Συγκεκριμένα, γαλλικά μέσα χαρακτήρισαν την υπόθεση «Monaco Gate», η οποία και στοίχισε τη θέση δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων του πριγκιπάτου.

Αξιωματούχοι που, κατά το κατηγορητήριο, αντάλλασσαν ύποπτα μηνύματα με τη δικηγόρο του Ριμπολόβλεφ, ώστε να πάρουν αποφάσεις υπέρ του στη δικαστική διαμάχη του με τον Ελβετό έμπορο τέχνης Ιβ Μπουβιέ.

Άνθρωποι του περιβάλλοντος του Ρώσου Κροίσου εξήγησαν πως η κίνηση των ανακριτικών Αρχών του Μονακό ήταν κάτι το οποίο περίμεναν, ειδικά μετά και τις τελευταίες αγωγές που έχει καταθέσει σε Αμερική και Ελβετία ο Ρώσος κατά του Μπουβιέ, αλλά και του γνωστού οίκου δημοπρασιών Sotheby’s για απάτη σε έργα τέχνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ