Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Η Αλ Κάιντα σχεδιάζει (;) επιθέσεις με drones

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Αλ Κάιντα σχεδιάζει (;) επιθέσεις με drones

Αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της Αλ Κάιντα βρίσκεται η Βρετανία, καθώς, όπως αποκάλυψαν οι κυριακάτικοι Times, επικαλούμενοι τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γουάλας, η διαβόητη τρομοκρατική οργάνωση σχεδιάζει το 2019 «θεαματικές» φονικές επιθέσεις «αλά 11η Σεπτεμβρίου» με στόχους αεροσκάφη και αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό, εκτός από καμικάζι, στα χτυπήματά τους οι τρομοκράτες αναμένεται να «επιστρατεύσουν» και drones παγιδευμένα με εκρηκτικά.

H τρομοκρατική οργάνωση που ίδρυσε ο Οσάμα μπιν Λάντεν δραστηριοποιείται σε χώρες της Μέσης Ανατολής με πολλά παρακλάδια, όπως το Μέτωπο Νούσρα στη Συρία, ωστόσο επιθυμεί, σύμφωνα με τον Γουάλας, να επανέλθει στο προσκήνιο της διεθνούς τρομοκρατίας, πραγματοποιώντας μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Δύση. Η Αλ Κάιντα διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Ιράκ και το Σουδάν, ενώ δραστηριοποιείται επίσης στη Συρία, στην Υεμένη, στη Λιβύη και αλλού.

«Η Αλ Κάιντα ανακάμπτει. Έχει αναδιοργανωθεί, εξυφαίνει ολοένα περισσότερα σχέδια επιθέσεων στην Ευρώπη, έχει εξοικειωθεί με νέες μεθόδους και εξακολουθεί να τρέφει “φιλοδοξίες” για επιθέσεις στην αεροπλοΐα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός, αποκαλύπτοντας επίσης ότι η Βρετανία έχει ήδη διοχετεύσει κονδύλι 25.000.000 στερλινών σε ερευνητικό πρόγραμμα για τη θωράκιση της χώρας έναντι τέτοιων απειλών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ