Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο ένθερμος υποστηρικτής του Τράμπ που έστειλε τα τρομοδέματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΗΠΑ: Αυτός είναι ο ένθερμος υποστηρικτής του Τράμπ που έστειλε τα τρομοδέματα

Συνελήφθη στο Μαϊάμι ο δράστης που έστελνε τα τρομοδέματα σε επικριτές του Τράμπ. Το όνομά του είναι Σέζαρ Σαγιόκ και είναι 56 ετών. Την είδηση της σύλληψης του δράστη επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Τραμπ.

«Οι αρχές έχουν συλλάβει τον άνδρα που έστελνε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς», ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, προσθέτοντας:

“Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία. Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι”.

Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ήταν εκείνοι που κατονόμασαν τον Σέζαρ Σαγιόκ ως δράστη στην υπόθεση αποστολής δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Σαγιόκ είναι κάτοικος Νέας Υόρκης, δηλωμένος Ρεπουμπλικάνος κι έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Συγκεκριμένα, έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τρομοκρατικές απειλές και ενδοοικογενειακή βία.

Εναντίον του Σέζαρ Σέιοκ έχουν ήδη απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και απειλές εναντίον πρώην προέδρων των ΗΠΑ, οι οποίες επισύρουν ποινή έως και 58 χρόνια κάθειρξη.

Από την πλευρά του νωρίς σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε επιβεβαίωσε και εκείνος ότι «ο ύποπτος για την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του από το FBI». Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Κρίστοφερ Ρέι λέγοντας: “Δεν θα ανεχθούμε αυτού του είδους την ανομία, κυρίως την πολιτική βία”.

Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι τόνισε ότι τα δέματα περιείχαν πραγματικό εκρηκτικό υλικό και δεν ήταν φάρσα.

Συνολικά ο Σέιοκ έστειλε 13 δέματα, ενώ ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο δέμα που είχε παραλήπτη την γερουσιαστή Μαξίν Ουότερς επιβεβαιώθηκε ότι ανήκε στον Σέιοκ, επεσήμανε ο ίδιος. Ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα δέματα.

Ανέφερε επίσης ότι “η σύλληψη του άνδρα έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα“, προσθέτοντας πως ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι.

Είναι η πρώτη σύλληψη που γίνεται για την υπόθεση αυτή ενώ έχουν εντοπιστεί συνολικά 13 δέματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ