Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Θα πάρει αποζημίωση 21.000.000 δολάρια γιατί φυλακίστηκε άδικα για 39 χρόνια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θα πάρει αποζημίωση 21.000.000 δολάρια γιατί φυλακίστηκε άδικα για 39 χρόνια

Με το ποσό των 21.000.000 δολαρίων (18.490.000 ευρώ) θα αποζημιωθεί ο Κρεγκ Κόλεϊ, ο οποίος πέρασε 39 χρόνια άδικα στη φυλακή.

Ο Κόλεϊ οδηγήθηκε στη φυλακή για τον φόνο της 24χρονης Ρόντα Γουίτστ και του ηλικίας τεσσάρων ετών γιου της το 1978 και πέρασε 39 χρόνια στη φυλακή μέχρι που αποδείχθηκε η αθωότητά του. Ο Κόλεϊ είχε σχέση με το θύμα και είχαν χωρίσει όταν η κοπέλα και ο γιος της βρέθηκαν στραγγαλισμένοι στα κρεβάτια τους.

Η κατάθεση μιας γειτόνισσας

Ο ηλικίας 71 ετών σήμερα άνδρας καταδικάστηκε εν μέρει βάσει της κατάθεσης μιας γειτόνισσας του θύματος που είπε ότι είδε το φορτηγάκι του κατηγορουμένου παρκαρισμένο έξω από το σπίτι της γυναίκας και κάποιον που ταίριαζε στην περιγραφή του να απομακρύνεται με αυτό.

Στην πρώτη δίκη οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν απόφαση, αλλά στη δεύτερη ο Κόλεϊ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, έπειτα από 39 χρόνια κάθειρξης, ο Κόλεϊ με τη βοήθεια ενός επιθεωρητή της αστυνομίας της Καλιφόρνιας, απέδειξε την αθωότητά του και αποφυλακίστηκε, όμως η δυσθεώρητη αποζημίωση που θα λάβει δεν φέρνει πίσω τα χαμένα χρόνια του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ