Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Θύματα χάκερ Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν συναλλαγές με εταιρείες του εξωτερικού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θύματα χάκερ Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν συναλλαγές με εταιρείες του εξωτερικού

Θύμα χάκερ που βάζουν στο στόχαστρό τους Έλληνες οι οποίοι έχουν συναλλαγές με εταιρείες του εξωτερικού, έπεσε ένας επιχειρηματίας με έδρα την Αχαΐα που συνεργάζεται με γαλλική εταιρεία.

Αυτή τη φορά, οι άγνωστοι κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να «σπάσουν» τους κωδικούς των δυο διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιεί ο επιχειρηματίας για επαγγελματικούς λόγους και από εκεί έκαναν τη ζημιά.

Οι χάκερ απευθύνθηκαν στους Γάλλους συνεργάτες του προσποιούμενοι πως ήταν ο ίδιος και τους ζητούσαν να μην καταθέσουν το ποσό των 11.200 ευρώ στον δικό του λογαριασμό, αλλά σε έναν άλλο τράπεζας του εξωτερικού δίνοντάς τους τον σχετικό κωδικό. Ανυποψίαστοι οι υπεύθυνοι της γαλλικής εταιρείας έπραξαν όπως τους είχε ζητηθεί μέσω του email του επιχειρηματία θεωρώντας ότι επικοινωνούσαν με τον ίδιο και κατέθεσαν τα χρήματα σε τράπεζα των ΗΠΑ. Όταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Αχαΐα διαπίστωσε την «τρύπα» των 11.200 ευρώ, κατάλαβε ότι η γαλλική εταιρεία είχε πέσει θύμα απάτης και απευθύνθηκε άμεσα στην Ασφάλεια Αιγιαλείας. Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και με την πεποίθηση ότι οι χάκερ βρίσκονται εκτός Ελλάδος, ζήτησαν τη συνδρομή της Interpol ώστε να εντοπιστούν.

Παράλληλα οι Έλληνες αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος αγνώστου. Πρόκειται για μια συνήθη πρακτική των χάκερ να υποκλέπτουν τις επικοινωνίες συναλλασσόμενων πλευρών εισβάλλοντας στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς τους (phishing) και να εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή ζητώντας την αποστολή χρημάτων σε διαφορετικό λογαριασμό απ’ ό,τι συνήθως.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ