Σάββατο 20 Απριλίου 2024

«Καμπανάκι» από το Υπουργείο Υγείας για το αντιγριπικό εμβόλιο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Καμπανάκι» από το Υπουργείο Υγείας για το αντιγριπικό εμβόλιο

Με ένα το μήνυμα-έκκληση το υπουργείο Υγείας τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εποχική γρίπη, που θα αντιμετωπίσει και η χώρα μας από τον Δεκέμβριο.

«Το αντιγριπικό εμβόλιο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης και συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της».

Το υπουργείο δίνει οδηγίες για τη γρίπη και τονίζει ότι πρόκειται για μια μεταδοτική νόσο του αναπνευστικού συστήματος που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, όπως η πνευμονία, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί ακόμα και στον θάνατο. Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι συνήθως η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει φέτος για τον γενικό πληθυσμό 2.600.000 δόσεις αντιγριπικού εμβολίου, δηλαδή 20% παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας, ο εμβολιασμός πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά σε ενηλίκους και παιδιά που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και είναι οι εξής:

• Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι), δάσκαλοι, καθηγητές, στρατιωτικοί. • Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. • Παιδιά (έξι μηνών και άνω) και ενήλικοι με χρόνια νοσήματα, όπως άσθμα, καρδιακή νόσος κ.ά. • Έγκυοι, λεχωίδες και θηλάζουσες. • Άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ