Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

«Καταστολή και φακέλωμα του κινήματος κατά των εξορύξεων στα Ιωάννινα» (ΒΙΝΤΕΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Καταστολή και φακέλωμα του κινήματος κατά των εξορύξεων στα Ιωάννινα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την καταστολή της διαμαρτυρίας κατά των εξορύξεων στο Καλπάκι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου κατήγγειλε με επίκαιρη ερώτησή του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Ακολουθούν οι σχετικές δηλώσεις του Κρίτωνα Αρσένη:

«Δε θα επιτρέψουμε διαμαρτυρίες στις εθνικές γιορτές», απάντησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην καταγγελία μου για αποκλεισμό από τις εορταστικές εκδηλώσεις πολιτών που συμμετείχαν την προηγούμενη ημέρα σε διαδήλωση ενάντια στις εξορύξεις.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής της επετείου της μάχης του Καλπακίου, αστυνομικοί απαγόρευσαν την είσοδο διαδηλωτών στο χώρο της εκδήλωσης, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να διεξάγουν ειρηνική διαμαρτυρία. Επίσης, αστυνομικός από τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), παρενέβη στο έργο δημοσιογράφου, απαιτώντας να δει τις φωτογραφίες του συμβάντος.

Η απάντηση του κυρίου Υφυπουργού; «Ας κάνουν αναφορά στην Αστυνομία. Ας εμπιστευτούμε την Ελληνική Αστυνομία».

Όπως και στις Σκουριές, όπου εκατοντάδες πολίτες στοχοποιήθηκαν και διώχθηκαν ποινικά μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, έτσι και στα Ιωάννινα βλέπουμε ότι η κυβέρνηση διεξάγει ένα ξεκάθαρο σχέδιο καταστολής και φακελώματος όσων τολμήσουν να διαφωνήσουν με τις εξορύξεις. Οι πράξεις της κυβέρνησης παραπέμπουν σε αλλοτινές, χειρότερες εποχές, που  δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επιστρέψουν σε αυτή τη χώρα».

Δείτε το βίντεο της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ