Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κοινό μέτωπο απέναντι στη χρήση του πλαστικού!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κοινό μέτωπο απέναντι στη χρήση του πλαστικού!

Σε συμφωνία αναφορικά με την απαγόρευση χρήσης των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, όπως είναι τα καλαμάκια και τα πλαστικά πιάτα, κατέληξαν χθες οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των μέτρων που θέλει να λάβει η Ε.Ε. προς αυτή την κατεύθυνση.

Την απόφαση χαρακτήριζε χθες ως «ορόσημο στις προσπάθειές μας να μειωθούν τα πλαστικά σκουπίδια» η υπουργός Βιωσιμότητας και Τουρισμού της Αυστρίας, Ελίζαμπετ Κέστινγκερ, μέσω twitter, καθώς η χώρα της την τρέχουσα περίοδο ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ενωσης.

Τι μένει τώρα να γίνει;

Η προσωρινή αυτή συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί επισήμως τόσο από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε δύο χρόνια. Τον περασμένο Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση μιας σειράς από πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης, για τα οποία υπάρχουν ήδη διαθέσιμα εναλλακτικά προϊόντα που δεν είναι πλαστικά, παράλληλα με τη μείωση της χρήσης ειδών, όπως τα πλαστικά δοχεία για φαγητό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα πάνω από το 80% των απορριμμάτων που μολύνουν τις θάλασσες είναι πλαστικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ