Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μαραθώνια απολογία: Διεκόπη για το πρωϊ λόγω κόπωσης η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαραθώνια απολογία: Διεκόπη για το πρωϊ λόγω κόπωσης η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου

Στις 8.30 το πρωί θα συνεχιστεί η μαραθώνια απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου ο οποίος ξεκίνησε ένα δίνει απαντήσεις στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ζαμανίκα και Ευαγγέλου στις 9 το πρωί και – με ένα μικρό διάλειμμα -ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ.

Η απολογία διεκόπη λόγω κόπωσης και ο κ.Παπαντωνίου θα επανέλθει το πρωϊ, όπως και σύζυγός του που πήρε προθεσμία ενώ επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα.

Προηγουμένως το dikastiko.gr ανέφερε: 

«Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό.»

Με ταξίδι σε παράλληλο σύμπαν παραλληλίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, τις αναφορές του κατηγορητηρίου σχετικά με τον τρόπο που φέρεται να  νομιμοποιήσει «παράνομο χρήμα» το οποίο φέρεται να εισέπραξε στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Η εκτιμόμενη ζημία του ελληνικού δημοσίου είναι 400 εκατ. €

Ο πρώην υπουργός απολογείται απολογείται από τις 9 το πρωί και ισχυρίζεται ενώπιον των ανακριτών πως οι δαιδαλώδεις διαδρομές του παράνομου χρήματος που αναφέρονται στο κατηγορητήριο αποδεικνύουν «αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος» ενώ τις χαρακτηρίζει «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων»

«Σενάριο»

Ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται μάλιστα να κάνει λόγο για πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει οι «διώκτες του» το οποίο , όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε “να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο”  συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο πρώην υπουργός έχει ήδη δεχτεί μπαράζ ερωτήσεων από τους ανακριτές διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 6 το απόγευμα ο πρώην υπουργός έδινε εξηγήσεις για συμβάσεις που υπέγραψε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κυρίως για τη επίμαχη σύμβαση κάτι που φέρεται να δημιούργησε  έντονο εκνευρισμό στον κ. Παπαντωνίου.

Βάσει της εξέλιξης της απολογίας το δεύτερο σκέλος αυτής θα ξεκινούσε μετά τις 6 το απόγευμα με ερωτήσεις για το ξέπλυμα των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Προθεσμία η κα Κουράκου

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνείται όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι ” μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας , ούτε έμβασμα , ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια , στις αρχές της δεκαετίας του 80 , όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό”.

Λόγω δε της πρόβλεψης ότι η απολογία του πρώην υπουργού θα κρατήσει αρκετές ώρες οι ανακριτές έδωσαν στην επίσης κατηγορούμενη σύζυγο Σταυρούλα Κουράκου νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ