Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Μπαχαλάκηδες πίσω από το τυφλό χτύπημα στο Κολωνάκι;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπαχαλάκηδες πίσω από το τυφλό χτύπημα στο Κολωνάκι;

Πυρετώδεις είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αστυνομικές έρευνες για το «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί της Πέμπτης έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας αστυνομικός αλλά και ο νεωκόρος της εκκλησίας. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ρίχνουν το βάρος στις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή, προκειμένου να βρουν πολύτιμα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι κάμερες από τα γύρω μαγαζιά

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κάμερες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο είναι οι ιδιωτικές, κυρίως των καφετεριών που βρίσκονται γύρω από το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί ερευνούν πόρτα πόρτα προσπαθώντας να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες μαρτυρίες. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό τη νύχτα, να μην ενεργοποιήθηκε όπως είχαν υπολογίσει και τελικά να εξερράγη λόγω του ότι μετακινήθηκε το πρωί της Πέμπτης, πιθανότατα από τον νεωκόρο της εκκλησίας.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι οι καταθέσεις που έδωσαν ο αστυνομικός που βρέθηκε πρώτος στο σημείο και ο νεωκόρος ενδέχεται να είναι αμφίσημες σε σχέση με το ποιος μετέφερε πρώτος τον μηχανισμό από το σημείο όπου βρέθηκε έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

Εμπρηστικός ωρολογιακός μηχανισμός από το 2012

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις Αρχές προβληματίζει το γεγονός ότι σπάνια έχουν συναντήσει ξανά τον εμπρηστικό ωρολογιακό μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε για το χτύπημα στο Κολωνάκι. Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτό το είδος μηχανισμού είναι στο μακρινό 2012. Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς οι Αρχές είχαν εντοπίσει εγκαταλειμμένο πάνω σε μια θέση σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω έναν παρόμοιο εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελείτο επίσης από μπιτόνι με βενζίνη, εκρηκτική ύλη και ρολόι.

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι πως το επόμενο διάστημα οι έρευνες θα στραφούν κυρίως στα Εξάρχεια, καθώς οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι δράστες είναι «σκληροί μπαχαλάκηδες», που έχουν εξελίξει τη δράση τους, βρίσκονται σε «πειραματικό» στάδιο και μάλιστα ετοιμάζουν το επόμενο χτύπημά τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ